Home Vijesti Najveća brzina 209 km/h, najveća koncentracija alkohola 2,2 g/kg

Najveća brzina 209 km/h, najveća koncentracija alkohola 2,2 g/kg

572
0

This image has an empty alt attribute; its file name is policija.jpg

Policijski službenici prometne policije proteklog vikenda pojačano su nadzirali promet na cestama Policijske uprave primorsko-goranske radi prevencije prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, naročito onih s najtežim posljedicama.
U tom razdoblju zabilježeno je 209 prometnih prekršaja, a kojih najviše prekršaja prekoračenja brzine, ukupno 87.
Najveća brzina izmjerena je jučer 22. travnja u 15.19 sati na čvoru Delnice gdje je posada policijskog presretača zaustavila 48-godišnjeg vozača motocikla marke Yamaha, pulskih registracijskih oznaka. Zaustavljeni vozač se kretao u smjeru Zagreba brzinom od 209 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 3.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „A“ kategorije na rok od mjesec dana.
Od ostalih prekršaja najzastupljeniji su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, ukupno 17. Najveća koncentracija od 2,2 g/kg izmjerena je 54-godišnjem vozaču mopeda marke Peugeot, riječkih registracijskih oznaka. Zaustavljen je 19. travnja u 14.30 u ulici Riva u Rijeci te zbog opasnosti od daljnjeg ugrožavanja sigurnosti prometa na cestama zadržan u službenim prostorijama policije.
Inače, ukupno je alkotestirano je 96 vozača. Od 17 vozača kojima je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola, šestorica su imala koncentraciju alkohola između 0,51 i 1,00 g/kg , a petorica iznad 1,51 g/kg.
Osim prekoračenja brzine i nedozvoljene koncentracije alkohola policija je zabilježila i 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, sedam prekršaja korištenja mobitela u vožnji, šest prekršaja tehničke neispravnost vozila, četiri prekršaja upravljanja vozilom unatoč važećoj zabrani upravljanja vozilom određene kategorije te još 66 različitih prometnih prekršaja.
U počinjenju prometnih prekršaja zatečen je i jedan recidivist, osoba koja je i u ranijim razdobljima počinila prometne prekršaje, a policija ga je zatekla kako upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here