Home Kolumne Nakon financijske navratila i moralna kriza

Nakon financijske navratila i moralna kriza

798
1

Već se duže vrijeme “šuška” o mogućnosti raspisivanja lokalnih izbora prije očekivanog roka. Kome bi pogodovala takva odluka, ne treba ni sumnjati. Prijevremeno raspisanje lokalnih izbora trebalo bi dovest do “kolektivne amnezije” i ušutkavanja političkih protivnika jer za vrijeme izborne kampanje Sabor tradicionalno ne zasjeda. Sanader i HDZ blokiranjem aktivnosti lokalnih vladajućih strukturi u rukama SDP-a i ostalih oporbenih stranaka zapravo pomaže svojim “pulenima” Vesni Buterin i Jasenu Mesiću da sustižu ostale kandidate. Ukratko, može se reći da je HDZ od “pobjedničke ekipe” postao i sudac koji dodjeljuje odluke i pravila kako njemu paše. Ništa novo, uostalom….

Međutim, sindrom nemoralnosti i foteljaštva je dotaknuo i koalicijske partnere HDZ-a poput HSLS-a, HSS-a i SDSS koji su “malo oporba,a malo vlast” ali…nema veze, zaboravit će ovaj narod sve, to je jedan od naših političkih “brandova” koji bi slobodno mogao biti upisan u Guinessovu knjigu rekorda.

Dva mjeseca prije izbora, HSLS se sjetio ideje izlaska iz Vlade RH jer se osjećaju “zapostavljeni” u odnosu na drugog vladajućeg partnera – HSS. Sigurni smo da će se i taj “problem” rješiti zadovoljavanjem parazitskih pretenzija koalicijskih partnera HDZ-a te da će Sanader još jedan put gromoglasno najaviti “IDEMO DALJE!” u svom tužnom planu o posvemašnom uništavanju zemlje.

“Moralna kriza” nije zaobišla ni redove SDP-a, pa se tako u Rijeci provode “izlaganja gradonačelničkog kandidata otvorena za građane ” u raznim mjesnim odborima u kojima kritike aktualnoj gradskoj vlasti mogu kritičara stajati i prijetnjama “izbacivanjem kroz prozor” i “zabranom ulaska” na buduća izlaganja u ostalim mjesnim odborima. Nema što, SDP je još jedan put opravdao srednje slovo svog imena -“demokratska”.

Ne treba zaboraviti ni famozne SDP-ovske telefonske “ankete” koje više služe za reklamiranje vlastitog kandidata i dokazivanje da “nije on tako loš” nego istinskom ispitivanju mišljenja javnosti. Izgleda da smo još smo daleko od razvredravanja iz “riječke političke magle” koju nam Stranka Demagoga i Populista već 19 godina priređuje.

Ostaje samo sumnja je li hrvatski narod smanjenjem kupovne moći zbog financijske krize smanjio i “izbornu moć” za kažnjavanje ovakvih “bedastoća”…Šta vi mislite o tome? (livio defranza)

1 COMMENT

 1. Netko je u jednom komentaru u Rijekadanas napisao, da te najprije naprave siromašnim a onda ti daju neke socijelne pakete i hvale se s time kao da su ti oni osobno od svoga nešto dali i imaš da im budeš zahvlan za to pa onda ovisiš o toj pomoći i šutiš. Tako i riječka aktualna vlast i državna. Uostalom kako je Sanader rekao trećemajcima: “Vidim da ste zahvalni za sve što vlada čini za vas.”
  Tako i capo s Sicilije pita svoje podanike:
  Tko ti daje posao. Ti
  tko te plaća.Ti
  Kome si zahvalan .Tebi
  Kome ljubiš ruke.Tebi. i tako dalje.
  A kako je rekao Meša Selimović, nesuđeni nobelovac u svom romanu “Derviš i smrt “: “E moje Ibrahime, bojiš se ovana, bojiš se govana. A kad ćeš živjeti moj Ibrahime”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here