Home Vijesti Kako je Ježić srozao Novi list: Besramno ulizivanje ‘najdražem gostu’

Kako je Ježić srozao Novi list: Besramno ulizivanje ‘najdražem gostu’

1150
3

“Vidim da ste zahvalni za sve što Vlada čini”, poručio je premijer Ivo Sanader jučer radnicima riječkog brodogradilišta 3. maj, a oni mu kiselim smiješkom odvratili. Platili bismo za njihove misli u tom trenutku. A onda se premijer uputio u redakciju (svog) Novog lista, od prošle godine u većinskom vlasništvu Roberta Ježića, njegova stranačkog druga i strastvenog HDZ-ovca.

Zabilježivši fotografijom i riječju dolazak “najdražeg gosta”, Novi list današnje je izdanje ispunio tolikom količinom Ive Sanadera (u današnjem izdanju objavljeno je čak devet fotografija premijera) da je posramio čak i režimski Vjesnik. Valja napomenuti kako je rubriku “Iz tiska” na službenim stranicama Vlade dosad popunjavao isključivo Vjesnik, a sada se kao pojačanje pojavio i Novi list.

“Novi list uvijek pratimo i sve čitamo, to nam je u opisu posla, uostalom. Da se uvijek sa svime slažemo, to ne mogu reći, ali svakako je Novi list jedna od intrigantnijih novina koje postoje na hrvatskom tržištu”, kazao je Sanader, dodavši antologijsku: “Nemamo, dakle, nikakvih primjedbi.” Jer, eto, demokracija inače nalaže da jedan premijer iznosi primjedbe na sadržaj novina.

Primorsko-goranske i riječke političare koji su bili u delegaciji najviše je, piše list, zaintrigiralo gdje nastaju tekstovi u kojima ih novinari “grade i ruše”. Težak je zadatak na Ježiću – valja mu ispraviti krive Drine, izgraditi ono što su njegovi prethodnici godinama “rušili”.

Sanader se, otkrio je pri posjetu Novom listu, u svakoj redakciji osjeća “kao kod kuće” jer je, kaže, i sam bio novinar u mladosti. Sanadera je posebno, piše list, zanimao izvještaj o njegovu posjetu 3. maju koji je, baš kao i posjet spomenutoj redakciji Novog lista, izrežiran do posljednjeg pozdrava nasmijanog i nikad sretnijeg radnika, zahvalnog premijeru na svemu što je za njega učinio. (business.hr)

3 COMMENTS

  1. Vidim da ste zahvalni za sve što vlada čini, rekao Sanader a još zaboravio dodati-dječice moja mala.

  2. 1. Ah i ti TRECEMAJCI. Do jucer drvlje i kamenje po vladi, zabrinuti zbog svoje egzistencije, a sada vec padaju u trans zbog svog “spasitelja”. Na koncu : ipak sve prolazi kroz trbuh.

    2. Svo to NOVO-LISTOVSKO odusevljenje “spasilackom” vladom i Sanaderovi “odjednom iskazani izljevi neizmjernih simpatija” prema NL-u ipak su samo djelic HDZ-ove predizborne kampanje. Pa ZNA SE u kojoj je stranci Roberto Jezhich-nuovo grande capo di Lazni list.

    3. kao i u svibnju 1999. godine (tada clan predsjednistva NK Rijeke) Roberto Jezic se jos jednom pokazao kao vjerni vojnik svoje partije. (Naime te 1999. nitko od celnika NK Rijeke-sve HDZ-ovci- nije se usudio uznemiriti tada jos zivog generalissimussa Franjcesca pa su tako servilno se pomirili s onim sudackim sranjem)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here