Home Mozaik Nakon poroda joj je nešto pojelo pola želuca! Doktori su mislili da...

Nakon poroda joj je nešto pojelo pola želuca! Doktori su mislili da će umrijeti za nekoliko sati, a onda se dogodilo čudo!

85
0

Žena koja se rodila u Velikoj Britaniji izgubila je pola želuca zbog sepse i bakterija koje jedu meso nakon komplikacija carskog reza. Nekim čudom je preživjela i danas kaže da je sretnija nego ikada, prenosi Miror.

Amy Heiner (40) liječnici su zbog infekcije nekrotizirajućim fasciitisom davali samo nekoliko sati života nakon što je teškom mukom rodila drugo dijete Evu.

Nije se ni sjećala poroda i tek se probudila u bolnici. Nakon toga je mjesecima trpjela jake bolove i psihičku traumu suočavanja s vlastitom smrću. Činjenica da je preživjela unatoč svim prognozama nagnala ju je da slijedi svoje snove, kaže.

Amyin pakao počeo je kada je pet dana nakon poroda osjetila temperaturu i nesnosne bolove u trbuhu. Liječnici su dijagnosticirali streptokoknu infekciju uzrokovanu “reziduama” u njezinoj maternici.

Specijalist je zatim identificirao uočljive “modrice” na donjem dijelu trbuha kao mrlje mrtvog tkiva. Ubrzo nakon što je postalo očito da se njezina infekcija Streptokokom A pretvorila u sepsu, a zatim razvila potencijalno smrtonosnu bakteriju koja jede meso.

Amy, koja je opisala bol kao “pirane u trbuhu”, podvrgnuta je hitnoj operaciji kako bi joj uklonili ostatke tkiva iz maternice i odrezali zaraženo meso. No, stanje joj se i dalje pogoršavalo, a na trbuhu su joj se i dalje pojavljivale crne mrlje.

Od smrti ju je dijelilo samo nekoliko sati kada je ponovno stavljena pod nož. Ovaj put kirurzi su joj rezali nekoliko centimetara duboko, od pupka do bikini zone u očajničkom pokušaju da joj spase život.

Agresivni postupak bio je uspješan, ali Amy od tada pati od noćnih mora i ne može razmišljati ni o čemu osim o užasu onoga što se dogodilo. Kaže da se mjesecima skrivala i plakala. Imala je napadaje panike prije nego što su joj dijagnosticirani posttraumatski stresni poremećaj i postsepsični sindrom, za koje je započela trogodišnju terapiju.

Njenoj rani je trebalo gotovo godinu dana da zacijeli, a rečeno joj je da nema pravo na zdravstveno osiguranje za financiranje rekonstruktivne operacije.

– Ostao sam užasno unakažen, napučenog trbuha i ožiljaka. Treba mi potpuno utezanje trbuha. A zbog presječenih živaca osjećam se kao strujni udar ako legnem na desni bok – ispričala je za SWNS.

No, unatoč svim tim nevoljama, Amy kaže da ju je psihička trauma najviše pogodila.

– Mrzila sam samu sebe. Nisam se mogla pogledati u ogledalo ni istuširati, a da ne zaplačem – prisjeća se.

Nakon dugotrajne terapije Amy se potpuno oporavila, a čak je odlučila slijediti svoj san iz djetinjstva da postane sladoledarka. Istovremeno je počela raditi kao fotomodel sa strane.

Njezina kćer danas ima 6 godina, a sin 11.

Previous articleFOTO: I Zlatko Komadina podržao hit-predstavu o Lepoj Breni!
Next articleNavukao sam se na nju ali ako moj najbolji prijatelj sazna, ubit će me: Spavao s njegovom majkom, ali ima jedna caka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here