Home Vijesti Nataša Srdoč u Washingtonu o 550.000 ilegalnih glasova

Nataša Srdoč u Washingtonu o 550.000 ilegalnih glasova

1340
1

Nataša Srdoč, Predsjednica Hrvatske 21. stoljeća, predstavljajući hrvatsku tihu većinu, građane i glasače u susretima na visokom nivou s izabranim predstavnicima, think tank i medija liderima u Washington D.C.-u razgovarala je o 550,000 ilegalnih glasova i neslobodnim i nepoštenim izborima u Hrvatskoj.

Susreti na visokom nivou u Washington DC-u uključuju lidere iz redova demokrata i republikanaca kao i think tank i medija lidere gdje Srdoč razgovara o hrvatskim korumpiranim biračkim spiskovima koje hrvatska vlada i državno izborno povjerenstvo ignoriraju.

“Ovaj užasan i bijedan čin od 550,000 nezakonitih birača koji su odredili hrvatske izbore u prošlosti ne može se više tolerirati! Dodatno nepoštivanje Zakona o izborima i ignoriranje drastične razlike u broju glasova između izbornih jedinica od strane vlade i ustavnog suda upućuje na samovladu i nepostojanje vladavine prava u Hrvatskoj.” rekla je Nataša Srdoč. “Hrvatski građani i birači zahtjevaju slobodne i poštene izbore u kojima se svaki legitiman glas broji i gdje mladi birači vide svoju ulogu izlaska na izbore. Tokom prošlih nekoliko dana sreli smo stručnjake (demokrate i republikance) koji su promatrali i bili uključeni u praćenju izbora u SAD-u i problematičnim mjestima u svijetu.”

“Ovi lideri su zabrinuti nedostacima hrvatske demokracije koje se moraju izložiti pažnji Euroatlantskih institucija i Europske Unije koji su zajedno poslali više od $1 milijarde pomoći demokratskom i reformnom procesu u Hrvatskoj koji nije polučio nikakve rezultate.”

Problem nije samo u dvostrukom glasanju koje se odvija u Hrvatskoj na dan izbora već se stvarna podvala dešava u periodu koji prethodi izborima smatraju stručnjaci koji prate izbore u nedemokratskim nacijama. Većina varanja i neetičke prakse dešava se već prije dana izbora. Natasa Srdoc izjavljuje, “Mi, hrvatski građani i birači, zajedno sa zapadnim liderima podržavamo nastojanja izgradnje demokracije u Hrvatskoj i zahtjevamo čiste popise birača!”

Jedan od susreta s izabranim predstavnicima uključuje stratešku posjetu američkom Senatoru Sessions-u koji je posjetio Hrvatsku na poziv Nataše Srdoč u lipnju 2011 i podržava njezine politike, ekonomske reforme i odvažne anti-korupcijske mjere u Hrvatskoj. Američki senator Sessions je glavni republikanski lider na američkom senatorskom odboru za proračun i stariji lider na američkom senatorskom odboru za vojne snage nadgledajući američko ministarstvo obrane i NATO.

Lideri iz Washington DC-a predložili su nezavisne promatrače koji će ocijeniti proces i prozvati hrvatske izbore ništavnim i nevažećima ukoliko se biračke liste ne očiste prije izbora.

Nataša Srdoč i Boris Divjak, Supredsjedatelj Ekonomskog vijeća H21 i stariji lider pri Svjetskoj banci razgovarat će o hrvatskim ekonomskim pitanjima U Washington D.C.-u.

1 COMMENT

  1. Nataša Srdoč je obična američka “lobistica” (da budem pristojan), kao što je nekada bila ona Zdenka Gast. Na svu sreću, Enron je propao prije nego nam ga je Zdenka uspjela uvaliti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here