Home Mozaik Nesretno zaljubljeni Riječanin plivat će od Rijeke do Cresa

Nesretno zaljubljeni Riječanin plivat će od Rijeke do Cresa

1664
0

Riječanin Robert Zavidić odlučio se na nevjerojatan pothvat – ima namjeru sutra otplivati izrazito zahtjevnu maratonsku relaciju Rijeka – Cres. Mladić je pravi primjer koliko iznenadne životne prilike, one lijepe i ružne, mogu natjerati čovjeka da donese pomalo neobične odluke te koliko one utječu da netko postojeće nemire pretoči u avanturistički pothvat vrijedan divljenja. Naime, nedavni prekid jedne dugogodišnje ljubavne veze te želja za promjenom natjerali su ga da svoj svakodnevni život začini pomalo bizarnim i nadasve rizičnim pothvatom.
    – Smatram da u životu treba isprobati sve granice. Vrijeme za većinu onoga što želim probati je sada, dok sam mlad – objasnio je Robert.
    Zavidić planira krenuti prema Cresu u 8 uz pratnju brodice i samo jedne osobe, a polazna točka bila bi nova plaža podno bazena Kantrida. Ni sam ne zna koliko bi trebao vremenski trajati taj pothvat, ali zna da ne planira uzimati stanku dok ne dođe do Cresa.
    – Nadam se da će me vrijeme poslužiti. Kiša mi sigurno neće smetati, više se bojim jakog vjetra i grčenja mišića, rekao je
    mladi plivač, koji će sljedeći mjesec navršiti 25 godina. Zadnje dvije godine bavi se rekreacijskim plivanjem i trčanjem i očito je u dobroj formi. I nije prvi put da se odlučuje na jedan tako rizičan pothvat. Sa svojih devetnaest godina otplivao je relaciju otok Krk – otočić Košljun, ali bez ikakve pratnje. Taj manji pothvat trajao je četiri sata s kraćim stankama zbog čestog grčenja mišića.
    – Bilo je zanimljivo kako su se turisti s brodicama zaustavljali i pitali treba li me povesti. A ja sam tada na Krku radio preko sezone i zbog te sam pustolovine zakasnio na posao – rekao je uz smijeh.
    Robert Zavidić trenutačno radi kao kuhar u Domu umirovljenika na Kantridi, a budući da istovremeno volontira u klubu »Srce«, udruženju za pomoć djeci s mentalnom retardacijom, odlučio je svoj zanimljiv pothvat posvetiti njima i jednoj njemu posebno dragoj osobi koja se zove Ines. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here