Home Mozaik ‘Nitko me ne voli’: Ovo su posljednji trenuci dječaka kojeg su otac...

‘Nitko me ne voli’: Ovo su posljednji trenuci dječaka kojeg su otac i maćeha nasmrt pretukli (VIDEO)

1889
0

Uznemirujuće posljednje trenutke šestogodišnjeg Arthura Labingea Hughesa, snimljene nadzornom kamerom, pokazali su porotnicima suda u Coventryju u Velikoj Britaniji, gdje se dječakovim roditeljima sudi za ubojstvo sina u njihovoj kući u Solihullu 17. lipnja prošle godine.

Na snimci se vidi kako dječak pokušava danima podignuti madrac s poda na kojem je bio prisiljen spavati, samo nekoliko sati prije nego što su ga navodno ubili otac i maćeha.

Gladni Arthur u pidžami koja visi oko njega na videu plače i kaže:

“Nitko me ne voli”, ponovio je četiri puta u suzama.

– Nitko me ne želi hraniti – rekao je sedam puta u 44 sekunde.

Mališan je potom odvukao madrac i jastuk u drugu sobu, vidno šepajući. Za njegovu smrt optuženi su njegovi roditelji Thomas Hughes (29) i Emma Tustin (32).

“Daily Mail” piše da je Arthuru trebalo cijele dvije minute da ustane, uzme madrac i ode dva metra dalje do vrata koja vode u drugu sobu.

Sud je kazao da je dijete nakon zlostavljanja zadobilo neizlječivu ozljedu mozga, koja je prerasla u “medicinsku definiciju mučenja djeteta”. To uključuje uskraćivanje hrane, prisiljavanje da stoji 14 sati dnevno i trovanje solju.

Roditelji su negirali ubojstvo dječaka, kao i optužbe za okrutnost prema djetetu.

Audio snimka objavljena je u utorak nakon što su Arthurove glasovne poruke koje plače, poslane s telefona njegove maćehe, prikazane na suđenju. Tastin je, kako je rečeno poroti, često slao poruke svojoj supruzi, u roku od nekoliko minuta nakon izlaska iz kuće, s audio snimkama kako Arthur plače, popraćene tekstom da je “počeo ponovno” ili “nastavio” s tim.

Tužitelji su rekli da je maćeha snimila preko 200 glasovnih poruka tijekom tri mjeseca. Na nekima Arthur zove svog ujaka i baku. Na jednoj traži piće, na drugoj se čuje glas njegove maćehe koja govori “stoj mirno” i daje slične upute.

U utorak je žiri pogledao snimku mališana koji se bori s madracem nakon što je peti dan zaredom bio prisiljen spavati u dnevnoj sobi. Sudu je rečeno da je dječak u posljednjim satima života bio toliko slab da je jedva podigao pokrivač kada se probudio 16. lipnja prošle godine ujutro.

Dječak je ubijen nakon što je navodno pretučen, a glava mu je “više puta udarila o čvrstu podlogu”. Arturov ujak Blake Hughes ispričao je prošlog mjeseca na sudu da je mališan zaplakao nakon što je rekao da ga je Tastinova gurnula uza zid i rekla mu da je “ružan”.

– Rekao je da ga mama ne voli i ostavila ga je. Onda je počeo plakati. Rekao je da ga nitko ne voli – rekao je Blake.

Tastinova je uplakanom ocu slala Arthurove glasovne poruke čim je izašao iz kuće, a on bi odgovarao porukama poput “Kopaj Arturov grob”, “Skratit ću mu vrat” i “Dobit će svoje kad se vratim”. Otac je slao i poruke u kojima je rekao da će “skinuti vilicu s ramena” i poručio supruzi da ga “iznese sa smećem”.

Hughes je priznao da je pritisnuo Arthura za vrat “kako bi ga disciplinirao”, nakon što je na internetu vidio snimku policijske brutalnosti u Americi. Držao je “točke pritiska” oko “10-15 sekundi” kako bi ga “disciplinirao”.

Tužitelj Jonas Henkin rekao je da je par rutinski fizički i verbalno zlostavljao Arthura kako bi mu nanio “značajne ozljede i patnju”.

Arthur je prevezen u Dječju bolnicu u Birminghamu, a aparati za održavanje života isključeni su na jedinici intenzivne njege 17. lipnja u 1.00 sati.

Dječak je predat ocu na skrb nakon što je njegova majka Olivia Labinjo Halkrou optužena za ubojstvo svog novog dečka u veljači 2019. Hughes je upoznao Tastinovu, majku četvero djece na internetu, a kasnije su se s Arthurom preselili u njezinu kuću u blizini Solihulla kada je Vlada nametnula karantenu zbog pandemije korona virusa.

Socijalni radnici bili su u kući dva mjeseca prije Arthurove smrti, nakon što ih je nazvala njegova baka, zabrinuta zbog modrica na njezinu vratu. No, daljnja radnja nije uslijedila. Tužitelj je na sudu rekao da je Hughes prevario socijalnu službu navodeći Arthura i Tastinova sina da lažu o ozljedama.

Suđenje se nastavlja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here