Home Biznis Novi val protiv politike rezanja

Novi val protiv politike rezanja

1314
0

Novi val oštro se protivi nastavljanju “politike rezanja” koju hrvatska vlada predlaže Bruxellesu kao rješenje za hrvatski prekomjerni deficit.
‘Pokazalo se po stoti put kako je jedini cilj Vladine politike da troškove svog nesposobnog upravljanja zemljom prebaci na leđa hrvatskih građana. Ovoj Vladi nije ni na kraj pameti ponuditi prave politike za rješavanje prekomjernog deficita, budući da iz svoje komotne pozicije ne osjeća posljedice ekonomske depresije u koju je gurnula hrvatske građane i građanke.
Nov val traži od Vlade da prestane s rezanjem potrošnje i standarda, jer s tom politikom protiv građana ne rješava prekomjerni deficit, već državu gura u dublju recesiju, stanovništvo u bijedu, te cijelu zemlju u nestabilnost. Povijest ove Vlade puna je izgubljenih prilika i nepoštenih rješenja.
Srećom, Hrvatska ima više snage i resursa od ove Vlade, koja je uporno i nepotrebno gura na ljestvice ekonomski najlošijih država. Jedina ispravna politika rješavanja prekomjernog deficita je povećanje domaće proizvodnje, zaposlenosti i izvoza, što je i osnovni posao svake vlade. Međutim, kroz protekle tri godine sadašnja hrvatska vlada nije pokazala sposobnost za vođenje takve politike. Bez obzira kako prođe sadašnji prijedlog u Bruxellesu, Hrvatska s ovom Vladom ne može zamisliti bolju budućnost’, zaključuje se u izjavi za javnost koju potpisuje Ljubo Jurčić..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here