Home Vijesti Novo ročište u aferi HEP-Dioki se odgađa zbog bolesti Ježića?

Novo ročište u aferi HEP-Dioki se odgađa zbog bolesti Ježića?

3631
0

Na zagrabačkom Županijskom sudu zakazano je novo pripremno ročište u slučaju HEP Dioki, još jednom postupku protiv bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera.

Zbog bolesti bivšeg vlasnika Dioki grupe Roberta Ježića sredinom prosinca odgođeno je prvo pripremno ročište na kojem se trebao odrediti datum početka suđenja. Sanaderova obrana za danas predviđa isti ishod, jer je Ježićevo stanje nepromijenjeno, rekla je odvjetnica Jadranka Sloković.

”S obzirom da je prošli put bila odgoda iz tog razloga, vjerojatno će se sada opet tražiti očitovanje medicinskog vještaka koji će reći je li to opravdani izostanak ili nije. Očekujemo da će obzirom na prethodni medicinski nalaz i ovo biti odgoda i onda da suđenje ide kasnije, zbog težine dijagnoze, negdje u rujnu. Ako uopće i bude na taj način održano suđenje ili će se u odnosu na Ježića izdvajati postupak”, rekla je Sloković.

Podsjetimo, peta po redu optužnica tereti bivšeg premijera da je zajedno s Ježićem 2008. poticao tadašnjeg šefa uprave HEP-a Ivana Mravka da Ježićevim tvrtkama isplati 15 milijuna kuna pozajmice i prodaje struju ispod tržišne cijene. HEP je u ovoj aferi oštećen za 3,8 milijuna kuna zbog jeftinije struje Dioki grupi.(index.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here