Home Sport Obersnel pere ruke od NK Rijeke…

Obersnel pere ruke od NK Rijeke…

1240
1

Jučerašnjim stupanjem u štrajk igračkog kadra produbljena je kriza u riječkom nogometnom prvoligašu. Dva glavna izvora financiranja, dotacije sponzora i prodaja igrača pokriju jedva polovicu godišnjeg budžeta.

Mnogi jedini izlaz vide u pomoći Grada jer, sponzori Kantridu već dugo vremena zaobilaze u širokom luku, a za igračima , junacima koji su ove jeseni u susretu protiv Osijeka u klupske anale uklesali najveći domaći poraz u povijesti, i ne vlada neka jagma na europskom nogometnom tržištu.

Grad Rijeka je ove godine uložio što u omladinski pogon što u održavanje stadiona oko 3 milijuna kuna, a zahvaljujući dobroj suradnji s poslovnim bankama osigurao i jamstva za oko milijun i pol kuna kredita kaže riječki gradonačelnik Vojko Obersnel te dodaje kako su u ovom trenutku mogućnosti grada za pomoć klubu ograničene.

Rrazgovarat ću još jednom s predsjednikom Turčićem i vidjeti kako Grad može pomoći, a riječ je o sredstvima koja bi mogla produžiti nesmetan rad za još mjesec ili dva. Treba što je više moguće ubrzati proces preoblikovanja jer ima zainteresiranih stranih ulagača s jasnom vizijom.Do tada se Grad ne želi miješati u rad kluba pa tako ni postavljati upravu kaže Obersnel te demantira neslužbena nagađanja kako bi predsjednik kluba, odluči li Ivan Turčić otići, trebao postati dogradonačelnik Željko Jovanović.

O tome nismo nikada razgovarali. Klub ima svoju Skupštinu koja je izabrala sadašnju upravu i koja mora preuzeti odgovornost i izabrati eventualno neku novu. U to se mi nemamo namjeru mješati niti špekulirati o nasljedniku odluči li se Turčić otići, odriješit je Obersnel.

A dođe li do izbora predsjednika, e to će biti zanimljiva predstava. Za foteljom predsjednika HNK Rijeke među ljudima koji imaju višak novaca vlada prava jagma, a na skupštinarima je samo da odaberu pravog. Po mudar savjet uvijek mogu skoknuti do svlačionice. (Radio Rijeka)

Previous articleUz prijetnju nožem opljačkao trgovinu
Next articlePožar na vozilima u Ružićima

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here