Home Vijesti Objavljeno istraživanje o 4-dnevnom radnom tjednu

Objavljeno istraživanje o 4-dnevnom radnom tjednu

198
0
pexels vojtech okenka 392018

Radni tjedan smanjen na 4 dana: najnovije istraživanje ima ohrabrujuće rezultate. Smanjenje radnih smjena na četiri dana pokazuje da su zaposlenici zadovoljniji. A što se tiče poslovnih rezultata, raste učinkovitost i promet, rezultat koji se ipak ne može uzeti zdravo za gotovo. Učinci su dugotrajni, što pokazuju podaci britanske studije koju je provela grupa «4 Day Week Global».

Istraživanje je trajalo šest mjeseci

U 2022. 61 tvrtka eksperimentirala je s kratkim radnim tjednom. Radni tjedan smanjen je s pet na četiri bez smanjenja plaća zaposlenika.

Istraživanje je trajalo šest mjeseci, no za većinu tvrtki, njih 54, još uvijek je na snazi ​​”kratki tjedan”.

Rezultati

„Od početka eksperimenta, došlo je do poboljšanja u tjelesnom i mentalnom zdravlju zaposlenika, ravnoteži između posla i privatnog života i općeg zadovoljstva životom, kao i smanjenja izgaranja.“. Kaže sociologinja Juliet Schor s Bostonskog koledža, koja je dio istraživačkog tima. Radnici izvješćuju o većem zadovoljstvu poslom sada nego na početku ispitivanja.

Promijenjena organizacija

Neke su tvrtke objasnile da su nakon početnih problema uspjele pronaći rješenja koja omogućuju svim zaposlenicima slobodan petak. Uspiju odraditi sve sastanke koji traju oko 30 minuta: bitno je da počnu na vrijeme. Što se tiče e-pošte, postoji određeno vrijeme. „Sada pišem e-poštu samo u određeno doba dana. Ne bavim se time cijeli dan, svaki dan”, objašnjava jedan zaposlenik.

Istraživanje je potvrdilo pozitivne strane 4-dnevnog radnog tjedna

Većina kompanija rekla je da ne bi razmatrala povratak na posao pet dana u tjednu, osim da im se povećaju plaće.

Od 61 britanske tvrtke koje su se prijavile za istraživanje 2022., samo ih je nekoliko prekinulo četverodnevni radni tjedan. Istraživači sugeriraju da bolja vanjska komunikacija i veća fleksibilnost u prilagodbi politike teškim uvjetima mogu napraviti razliku u radnom okruženju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here