Home Mozaik “Tata želi da svojim milijunskim nasljedstvom platim studij svojoj braći”

“Tata želi da svojim milijunskim nasljedstvom platim studij svojoj braći”

223
0
pexels emily ranquist 1205651

Protagonist priče s Reddita priuštio si je dugi ispad s korisnicima društvenih mreža

Gubitak roditelja je možda najveća bol koju dijete može osjetiti. Unatoč velikoj tragediji, ima roditelja koji prije odlaska ostave oporuku u kojoj napišu precizne upute koliko će novca ostaviti svojoj djeci. Priča je to o protagonistu koji je ispričao svoju situaciju na Redditu. Majka mu je umrla dok je bio još mali, ali mu je ostavila ogroman iznos za troškove obrazovanja i fakultetski studij. Međutim, otac od njega traži udio kako bi platio fakultet svom mlađem bratu i sestri rođenima u drugom braku. 

Pripreme za studij

Protagonist ove priče upustio se u dugu ispovijest na Redditu.

„Imam 17 godina, a majka mi je, nažalost, od teške bolesti umrla kada sam imao samo 7 godina. Prije odlaska ostavila mi je zaista pozamašnu svotu novca, kojoj je pridodan i novac koji su moji (bogati) baka i djed čuvali za mene od djetinjstva. Riječ je o gotovo milijun dolara (više od 900 tisuća eura). Moram reći da mi je majka htjela ostaviti dosta novaca, za slučaj da se, na primjer, moj otac ponovno oženi i ima još djece. U tom slučaju ne bi morao previše brinuti za mene jer bih već bio osiguran. 

Tata se ponovno oženio i on i njegova žena dobili su dvoje djece. Sad kad odrastaju, počinju pričati o prilično skupim koledžima i sveučilištima, a ovo je poenta. Tata me zamolio da upotrijebim dio svog nasljedstva kako bih im pomogao da idu u školu iz snova. Nemam namjeru to učiniti. Taj novac za mene ima i duboko značenje: moja majka mi ga je dala da njime mogu studirati ja, a ne drugi. Glatko sam odbio dati bilo kakav dio svog udjela, čak sam zaradio i uvrede. Ali, iskreno, nije me briga.”

Društveni komentari

Mnogim korisnicima Reddita mladićeva se priča svidjela i mnogi su se složili s njim. Netko je, primjerice, napisao: «U pravu si što ne daješ ništa: majka ti je ostavila taj novac za slučaj da ti se otac ponovno oženi. To je tvoje i to je to.” Ili “Tvoj tata bi trebao shvatiti da u ovom slučaju sebičnost nema nikakve veze s tim.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here