Home Biznis Od ponedjeljka javni prijevoz i knjižnice, određen datum otvaranja škola, frizerskih salona...

Od ponedjeljka javni prijevoz i knjižnice, određen datum otvaranja škola, frizerskih salona i nekih kafića

76
0

Vlada RH na današnjoj sjednici usvaja zaključak o planiranim mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti u kontekstu epidemije COVID-19. Na dnevnom je redu, uz informacije o aktualnom stanju i poduzetim aktivnostima vezanim za koronavirus te aktivnostima Stožera civilne zaštite, i prijedlog zakona o interventnim mjerama u ovršnim i stečajnim postupcima za vrijeme trajanja posebnih okolnosti.

Tri su faze mjera popuštanja

Prva faza u ponedjeljak 27. travnja: Omogućit će se rad djelatnosti trgovine osim unutar trgovačkih centara. Omogućit će se nastavak rada uslužnim djelatnostima osim gdje je bliski kontakt. Uvode se javne gradske i prigradske linije, rad knjižnica, muzeja, knjižara, Omogućuju se treninzi sportaša u najvišem rangu natjecanja. Omogućuje se provedba državnog stručnog ispita za prioritetne grupe polaznika.

Druga faza kreće 4. svibnja kada počinje rad javnih zdravstvenih sustava u punom opsegu, ali i privatnih zdravstvenih sustava koji se drže epidemioloških mjera. Otvarat će se i pedikeri, kozmetičari, brijači, frizeri, ali sve uz posebne mjere.

Treća faza predviđena je za 11. svibnja, tada će se omogućiti rad trgovačkih centara, rad predškolskih ustanova i razredne nastave od 1. do 4. razreda, te rad s djecom s teškoćama. Omogućit će se rad laboratorijsklih skupina, a uvodi se i rad međužupnijskih linija i avioprijevoza u domaćem zračnom prostoru. Omogućit će se rad nacionalnih parkova, ali i nekih ugostiteljskih objekata na otvorenom.

Previous articleUEFA odlučila o plasmanu u slučaju nedovršetka lige, nastavak HNL-a 30.svibnja
Next articleNovi 31 slučaj koronavirusa u Hrvatskoj!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here