Home Sport UEFA odlučila o plasmanu u slučaju nedovršetka lige, nastavak HNL-a 30.svibnja

UEFA odlučila o plasmanu u slučaju nedovršetka lige, nastavak HNL-a 30.svibnja

130
0

Danas je Uefa održala sastanak putem videokonferencije s članovima svih 55 europskih nogometnih liga na kojem odlučivalo što će biti s nogometom ove sezone.

Predsjednik UEFA-e, Aleksandar Čeferin rukovodio je sastankom putem video konferencije, a donesena je najvažnija odluka, ona koja je zanimala cijelu nogometnu Europu.

Uefa je odlučila da će se u slučaju da se aktualna sezona ne završi, za plasman u Ligu prvaka i Europa ligu gledati trenutačni plasman klubova u domaćim prvenstvima.

Što se tiče Hrvatske, u kvalifikacije za LP bi išli Dinamo i Rijeka, dok bi Lokomotiva, Hajduk i Osijek igrali kvalifikacije za Europa ligu.

Ključno je napomenuti da je radna skupina Uefe dala snažnu preporuku da ove sezone završe sve domaće lige i kup natjecanja, jer je glavni fokus na europskim natjecanjima iduće sezone.

Premijer Andrej Plenković na današnjoj je press konferenciji predstavio tri faze ublažavanja mjera, a već u prvoj, koja počinje 27. travnja, bit će omogućeni treninzi sportašima prve i druge kategorije individualnih sportaša te treninzi seniorskih ekipa koje se natječu u najvišem rangu natjecanja.

To se, dakle, odnosi na sve nogometne prvoligaše, koji će u ponedjeljak moći započeti prave pripreme za nastavak sezone.

HNS je ranije predstavio tri opcije za nastavak ligaške sezone, od kojih je ona prva već propala, ali ova odluka ostavlja mogućnost da se liga nastavi u drugom predviđenom terminu 30. svibnja.

Previous articleNikotin štiti od koronavirusa?
Next articleOd ponedjeljka javni prijevoz i knjižnice, određen datum otvaranja škola, frizerskih salona i nekih kafića

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here