Home Vijesti Oporba jedinstvena oko plaže Ploče: Obersnel spasio koncesionara!

Oporba jedinstvena oko plaže Ploče: Obersnel spasio koncesionara!

7238
0

Informacija o poništavanju odluke Gradskog vijeća o oduzimanju koncesije na plaži Ploče očekivano je izazvala je burne reakcije predstavnika riječkih oporbenih stranaka. Podsjetimo, Ministarstvo pomorstva je poništilo odluku zbog neadekvatno pripremljenih materijala za raskid ugovora o koncesiji s koncesionarom, odnosno nepoštivanja zakonske procedure.

kurelic
Bojan Kurelić (AM)

– Nakon temeljitog proučavanja svih materijala kao i odluke Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture kojom se usvaja žalba Hemingway bar d.o.o. i poništava Odluka o oduzimanju koncesije za Plažu Ploče koju je donijelo Gradsko vijeće Grada Rijeke na prijedlog gradonačelnika gospodina Obersnela ne ostaje nam ništa drugo nego tražiti odgovornost i otpuštanje očigledno nekompetentnih ljudi, mišljenje je vijećnika Akcije mladih Bojana Kurelića.
– Odjel gradske uprave za komunalni sustav na čelu s gospođom Irenom Miličević i naš gradonačelnik gospodin Vojko Obersnel su ili nesposobni i naivni ili su namjernim neradom direktno pogodovali koncesionaru Hemingway bar d.o.o. Cijeli grad je vidio kršenja koncesionara, ali odgovorni ljudi Grada Rijeke nisu na adekvatan način pripremili materijal o raskidu ugovora o koncesiji s koncesionarom koji je cijelo vrijeme trajanja koncesije kršio redom odredbe koncesijskog ugovora na štetu Grada Rijeke i naročito svih građana korisnika Plaže Ploče.
U svakom slučaju naš gradonačelnik gospodin Vojko Obersnel i Odjel gradske uprave za komunalni sustav na čelu s pročelnicom Irenom Miličević svojom nesposobnošću su zaštitili interese koncesionara koji krši ugovor na uštrb interesa svih građana, zbog kojih se nalaze na spomenutim funkcijama i po mišljenju Akcije mladih trebali bi sa svojih funkcija odstupiti, zaključuje Kurelić.

caljkusic
Tea Čaljkušić Mance (HDZ)

Za vijećnicu HDZ-a i privremenu predsjednicu radne grupe za ispitivanje činjenica u slučaju koncesijskog ugovora Teu Čaljkušić Mance nema dileme da su se propusti u pripremi materijala dogodili namjerno.
– Obersnel je drsko tvrdio da su oni htjeli poništiti ugovor i bez osnivanja Radne grupe. Na sjednici s djelatnicima Grada i predstavnicima Radne grupe koncesionar je uvjereno tvrdio da će tužiti Grad i na kraju Grad njima platiti odštetu. Kod utvrđivanja krivca za ovu situaciju sjetimo se da je Mister O. tvrdio da je relevantno samo mišljenje stručnog povjerenstva a ne nekakve radne grupe i vijeće je i glasovalo po odluci stručnog povjerenstva, tvrdi Čaljkušić Mance koja je imala informacije prema kojima su potkoncesionari prije nekoliko mjeseci od strane koncesionara obaviješteni da dobivaju spor te da podnajam ide dalje.
– Da li je u pitanju nesposobnost ili namjeran propust kod poništenja koncesije zaključite sami. Osobno sam na Gradskom vijeću gradonačelniku postavila pitanje tko će platiti ako koncesionar dobije spor.

svor5
Danko Švorinić (RI)

Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić upozorava na skrivanje odluke od Gradskih vijećnika iako je Odluka Ministarstva pomorstva upućena upravo prema Gradskom vijeću.
– Gradonačelnik i predsjednica Gradskog vijeća za ovu odluku znaju od 20.veljače, a do danas ju se nisu udostojili proslijediti članovima gradskog vijeća. Radi se o doista sramotnom izrugivanju instituciji koja predstavlja građane našeg grada, ocjenjuje Švorinić koji također misli kako su se propusti teško mogli dogoditi slučajno.
– Nevjerojatno je da nitko u Gradu Rijeci nije u stanju pročitati ugovor ili pratiti medije u kojima je gradonačelnik upozoravan da koncesionara prije pokretanja postupka mora upozoriti na razloge zbog kojih bi mogao izgubiti koncesiju. Gradonačelnik se po ovom pitanju ponašao izrazito bahato, a sada će javnosti morati odgovoriti na pitanje je li doista toliko nesposoban ili se radi o klasičnom pogodovanju poduzetniku koji je prošlo ljeto terorizirao kupače, a čije je propuste u neuspostavljanju spasilačke službe utvrdilo i Ministarstvo pomorstva usvajajući njegovu žalbu

micic
Tea Mičić Badurina (PGS)

Da se u priči oko plaže Ploče izrežirala predstava u režiji gradonačelnika i koncesionara uvjerena je i predsjednica riječkog PGS-a Tea Mičić Badurina.
– Od samog početka ove nesretne priče oko plaže Ploče, vidjeli smo da gradonačelnik zapravo štiti koncesionara. Pod pritiskom opozicije i javnosti krenuo je, u svom stilu, izigravati spasitelja u službi građana. Naravno, sve u dogovoru s koncesionarom. To je sada više nego očito. Pa ne može se valjda očekivati da povjerujemo u priču o ‘proceduralnoj pogrešci’? Nadležni gradski odjel je preiskusan i predobro potkovan da bi propusti ovakvog tipa dolazili u obzir u kontekstu slučajnog previda. Ovo je sve samo ne previd. Riječ je o pomno isplaniranoj, smišljenoj, prljavoj igri za koju netko mora odgovarati. A znamo i tko, zaključila je Mičić Badurina. (rd)

Previous articleU šumi na Zametu pronađena ručna bomba
Next articleEnergo neće primijeniti zaključak Gradskog vijeća: Građanima za veljaču uvećani računi!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here