Home Food & Travel Ovaj par iz Poljske je otvorio pravu napuljsku pizzeriju u Rijeci, evo...

Ovaj par iz Poljske je otvorio pravu napuljsku pizzeriju u Rijeci, evo zašto su izabrali naš grad

952
2

Marta Molek iz Varšave i Tomasz Jan Walowicz iz Krakova je poljski par koji je odlučio pokrenuti pravu napuljsku pizzeriju u Rijeci, pizzerija se zove Tuttoaposto i nalazi se u ulici Frana Kurelca 2 (preko puta Prve riječke gimnazije)

U gradu u kojem je moguće naći pizzerije na svakom koraku, otvoriti još jednu pizzeriju može zvučiti kao ništa posebno, ali ipak njihova priča je drugačija.

Tomasz i Marta su uvijek bili ljubitelji talijanske pizze i sanjali su naučiti zanat talijanskog pizzajola. Upravo ih je ljubav prema pizzi dovela u rodno mjesto pizze – Napulj, gdje su živjeli i naučili tajne izrade ovog iznimnog proizvoda. Radeći u tradicionalnoj pizzeriji u Napulju naučili su najvažniji aspekti svježe, visokokvalitetne namirnice i ulaganje cijelog srca u pripremu pizze.

“Nadamo se da ćemo u Rijeku donijeti djelić Napulja, vjerujući da će se jedinstveni okus tradicionalne napuljske pizze svidjeti hrvatskim gastroentuzijastima.U našem jelovniku pronaći ćete poznate napuljske varijante pizza kao što su Margherita, Verace, Diavola, kao i druge ukusne kombinacije”.

Imali smo prilike probati njihovu pizzu i zaista je odlična. U moru riječkih pizzerija, jedna je od rijetkih koja je slična “onoj originalnoj” napuljskoj pizzi koju možete probati u domovini pizze. Nas je najviše zanimalo kako to da su se odlučili baš za Rijeku, koja je uvijek u pozadini ostalih hrvatskih gradova na obali.

“Ranije smo živjeli u Umagu gdje smo također imali ugostiteljski objekt, ali je problem bila visoka sezonalnost potražnje. Odlučli smo se za Rijeku jer volimo more i Hrvatsku, a opet Rijeka je veći grad koji pruža više mogućnosti i živi 365 dana godišnje”.

Zvuči dosta logično, a mi im želimo što više uspjeha u poslovnom poduhvatu i dobrodošlicu u grad koji teče, ili kako bi rekli Poljaci “Witamy w mieście, które płynie!”.

Previous articlePrekinuli dugogodišnju vezu na videu uživo, gledali su ih milijuni, a onda…
Next articleSudac Jović dobio najveće ovacije na Dinamovoj utakmici i bacio dres navijačima

2 COMMENTS

  1. To je slobodan prijevod, jer witamy znaci dobrodosli a volim grad koji tece biło bi Kocham albo bardzo lubię miejscowość, które płynie!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here