Home Biznis Ovim telefonima danas ističe rok, Google im otkazuje podršku!

Ovim telefonima danas ističe rok, Google im otkazuje podršku!

513
0

Danas, 27. rujna, Google otkazuje podršku za niz telefona proizvedenih 2010. godine.

Najnovija verzija ovog sustava proizvedena je u rujnu 2011. godine, a radi se o mobilnom telefonu s operativnim sustavom Android 2.3.7 (poznatim i pod imenom Gingerbread).

A na svima njima od 27. rujna ove godine podrška praktički prestaje i više se nećete moći prijaviti na svoj Google račun. A to znači da ćete praktički biti spriječeni u korištenju gotovo svih aplikacija na telefonu.

Još jednostavnije objašnjeno, u slučaju da koristite ovaj telefon, nećete moći koristiti Googleove aplikacije na njemu, kao što su Google karte, Gmail, YouTube, Google Play itd. niti ćete moći ažurirati, instalirati i koristiti bilo koju drugu aplikaciju.

Tvrtka je objavila da kada se pokušate prijaviti na svoj račun ili koristiti neku od Googleovih aplikacija, možete očekivati ​​da će se pojaviti “sistemska pogreška” koja će vas upozoriti na pogrešku u vašem korisničkom imenu i zaporci.

Prema službenim Googleovim statistikama, 0,3 posto svih telefona s operativnim sustavom Android u svijetu ima instaliran Android 2.3.7. Zvuči malo, ali ne treba zanemariti s obzirom na ukupan broj mobilnih uređaja.

Način zaobilaženja zabrane

Jedno rješenje za izbjegavanje posljedica je zamjena telefona s onim na kojem je instaliran Android 3.0 i noviji. Drugi je, kako je u službenom priopćenju izjavio Zack Polak, “menadžer zajednice”, da prelazite na korištenje nekih Googleovih usluga putem tražilice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here