Home Vijesti Ovo je djevojka (21) koja je u Rijeci izvukla dječaka iz gorućeg...

Ovo je djevojka (21) koja je u Rijeci izvukla dječaka iz gorućeg stana: ‘Vidjela sam dim i razvalila vrata’

217
0

Pratite nas na Viberu

21-godišnja Dorotea Orlandini spasila je u Rijeci život četverogodišnjem dječaku nakon što je ugledala kako iz stana u zgradi pored koje je prolazila kroz prozor suklja gusti crni dim.

“Išla sam s posla, to je bilo oko 16:30. Slučajno sam prolazila i čula sam uzvike – ‘mama, mama’. Mislila sam da su djeca koja se igraju u kvartu. Nešto mi je govorilo da se okrenem”, rekla je Orlandini za Dnevnik Nove TV.

“Okrenula sam se i vidjela dvoje odraslih ljudi koji su dječaku vikali da bude na prozoru. Pogledala sam gore i imala sam što vidjeti – ogroman dim s prozora. Glavom bez obzira uletjela sam u zgradu.

Pozvonila sam na sve parlafone, tu je bila i moja prijateljica, trčala sam po stepenicama, vidjela sam da kroz štok vrata izlazi gusti dim. Udarila sam što jače, razvalila sam vrata. Kad sam ušla, u stanu je bio toliko gusti dim da ne znam kako bi završilo. Hvala Bogu, sve je prošlo super”, opisala je.

“Dečkića sam našla, zagrlila sam ga i iznijela sam ga van iz zgrade na svjež zrak. Oprao me je toliki adrenalin da ne znam kako sam uspjela doći do tolike snage, i vatrogasci su mi se čudili. Tamo sam došla i svom snagom udarila u vrata dok se nisu srušila. Bilo mi je samo bitno da spasim to dijete, biti čovjek i pomoći drugoj osobi”, rekla je i dodala da ju je iznenadilo što joj se dječakovi roditelji nisu javili nakon što im je spasila sina.

“Malo sam u šoku, ali to mi nije bitno jer sam napravila dobru stvar”, zaključila je.

Uzrok požara u stanu bio je zapaljenje hrane ostavljene bez nadzora na upaljenom štednjaku, a dječak je zahvaljujući Dorotei u posljednji čas izvučen na sigurno. U intervenciji je sudjelovalo 11 vatrogasaca s četiri vozila te je požar naposljetku uspješno ugašen.

Previous articleUkrajinski zapovjednik ima dobre vijesti iz Bakhmuta
Next articleBattifiaca osvojio Večernjakovu ružu za radijsku osobu godine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here