Home Mozaik Pas lutalica “unajmljen” od smetlara da skuplja otpad

Pas lutalica “unajmljen” od smetlara da skuplja otpad

144
0
091706520 c07ab41e 533c 4cc7 afce 0f41487c55bc

Priča o Bujíi, slobodnom i neovisnom malom psu koji je prošle godine počeo pratiti radnike gradske čistoće u La Faldi u Argentini, postavši vjerna i korisna maskota. Njegovi videi postali su viralni na društvenim mrežama

Kao pas lutalica i sakupljač smeća on je posvećen održavanju ulica čistima. To je priča sa sretnim završetkom o Bujíi (što znači svijeća), psu koji marljivo prati smetlare La Falde, općine u pokrajini Cordoba, Argentina. Bujía je do prošle godine bio lutalica kao i mnogi drugi, slobodan i neovisan. A onda se, kako kaže jedan od zaposlenika tvrtke koja se bavi prikupljanjem otpada, nešto promijenilo:

“Sve je počelo prije otprilike godinu dana, kada smo primijetili da nas je počeo pratiti.”

Tako se Bujía počeo udaljavati od kolodvora gradskih autobusa gdje je svake večeri stajao kako bi pratio kamion svojih “prijatelja”. U trenutku kada je kamion za odvoz otpada krenuo na odvoz, pojavio se pas, odlučan popeti se na vozilo i dati svoj doprinos. Od tog trenutka smetlari su odlučili “zaposliti” malog psa:

“Do sada poznaje sva naša vozila, trči do ograde – ispričali su radnici za lokalnu TV – obučemo mu jaknu i on nas prati cijelim putem. Odmah smo ga zbrinuli, nahranili smo ga, a susjedi mu uvijek daju vode.”

Njegovi su videi postali viralni na društvenim mrežama. U nekima prati “kolege” ili uzima vreću za smeće da ih odnese u kamion. U drugima se udobno smjestio na sjedalu čekajući sljedeću stanicu. Neki su ga radnici bezuspješno pokušali dovesti kući na posvojenje, no Bujía se uvijek radije vraća na slobodu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here