Home Vijesti Pijan bježao policiji, vozio slalom zaobilaznicom 120km/h, prolazio na crveno…

Pijan bježao policiji, vozio slalom zaobilaznicom 120km/h, prolazio na crveno…

881
0

Policijski službenici II policijske postaje proveli su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela obijesna vožnja u cestovnom prometu.

Jučer oko 2 sata policijska ophodnja ga je zatekla na području Kastva u upravljanju osobnim vozilom marke VW Golf, riječkih registarskih oznaka, gdje se nije zaustavio na znakove policijskih službenika. 21-godišnjak je nastavio vožnju u smjeru riječke zaobilaznice unatoč zvučnim i svjetlosnim signalima, krećući se nepropisnom brzinom od 120 km/h u naseljenom mjestu. U slalom vožnji je i pretjecao kolonu vozila, te u dva navrata prošao s vozilom na znak  crvenog svjetla na semaforu, čime je ugrožavao svoju i sigurnost ostalih sudionika u prometu. Osim toga, pri zaustavljanju je pokušao i pobjeći u čemu su ga spriječili policijski službenici.

Kriminalističkim istraživanjem je uz spomenuto utvrđeno da je vozilom upravljao pri utjecaju alkohola od 0,64 g/kg, bez vozačke dozvole, odnosno , prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije, a u vožnji nije koristio ni sigurnosni pojas.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, zbog počinjenja navedenog kaznenog djela, 21-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu te predan pritvorskom nadzorniku. Prekršajno je prijavljen poradi počinjenja više prekršaja iz  domene sigurnosti u cestovnom prometu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here