Home Mozaik Pjevač Kanye West otvorio privatnu školu; priznao da “nikada nije pročitao knjigu...

Pjevač Kanye West otvorio privatnu školu; priznao da “nikada nije pročitao knjigu u životu”

87
0

Za repera čitanje je kao “jesti prokulice” (koje ruku na srce i nisu tako loše op.a.)

Kanye West nije ljubitelj knjiga, a unatoč tome u nedavno otvaranju vlastite misteriozne privatne škole pod nazivom ‘Donda Academy’ (nazvane po njegovoj pokojnoj majci Dondi West), ponovio je već poznatu činjenicu koju je izrekao u prošlosti, a to je da nikada u životu nije pročitao knjigu.

Čak je otišao toliko daleko da je čitanje usporedio s konzumacijom prokulice koja, da se zna, mogu biti vrlo ukusne i zdrave. Njegovi su komentari došli tijekom pojavljivanja u podcastu Alo Yoga, Alo Mind Full. Dok je razgovarao s izvršnim direktorom i suosnivačem Alo Yoge Dannyjem Harrisom, West je komentirao Harrisovo spominjanje knjige. “Kad me već pitaš jesam li pročitao tvoju knjigu, zapravo mogu vam reći da nisam pročitao nijednu knjigu. Čitanje je za mene kao konzumacija prokulica”.

Bizaran izbor, s obzirom na njegov novi obrazovni projekt s ‘Donda akademijom’ u Simi Valleyju u Kaliforniji. To je prva škola koja je otvorena, iako je već iskazao interes za širenje i otvaranje kampusa diljem zemlje, uključujući ‘Donda University’. Ne zna se mnogo o akademskoj ponudi, ali školska web stranica, koja trenutačno nije akreditirana, izvješćuje da ‘dnevni raspored učenika’ uključuje cjelokupno školsko bogosluženje, osnovne lekcije iz lingvističke umjetnosti, matematike i znanosti, ručak i rekreaciju, obogaćujuće tečajeve uključujući svjetski jezik, vizualnu umjetnost, kino, zbor i parkour (vrsta sporta op.a.)».

Čini se da se očita tajnost ponude odnosi i na članove obitelji onih koji žele pohađati školu: dva su izvora potvrdila listu Rolling Stone da obitelji moraju potpisati ugovor o tajnosti podataka.

Osim upitnog odbijanja čitanja knjiga, West je također dao zanimljiv, iako teško provediv, prijedlog tijekom podcasta. Zalagao se za potrebu dizajniranja svijeta koji je više orijentiran na starije osobe, svijeta u kojem bi se stepenice zamijenile rampama. “Jako sam za zabranu stepenica. Možemo imati rampe, ali ne i stepenice. Sve treba urediti kao dom za umirovljenike. Ako budemo imali sreće, svi ćemo ostariti,” rekao je. “Zašto, dok smo u poziciji da možemo određivati ​​izgled i funkcioniranje svijeta, sebično planiramo i ne promišljamo kako bi trebalo biti u budućnosti?”.

Previous articleFilipović obećao novi autobusni kolodvor za tri godine
Next articleLukašenko poslao upozorenje: “Čovječanstvo je na rubu nuklearnog rata”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here