Home Vijesti Polančec tražio 30 dana da “popegla” stvari

Polančec tražio 30 dana da “popegla” stvari

111
0

Ravnatelj policije Oliver Grbić odbacio je optužbe bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca prema kojima ga je Grbić poticao na pisanje anonimnih kaznenih prijava protiv oporbenih čelnika. To je zločesti pokušaj destabiliziranja mene kao čelnika policije, ali i policije u cjelini te Ministarstva unutarnjih poslova, rekao je Grbić.


foto: hrt

Ravnatelj policije kaže da se s Polančecom sastao tri puta, i to na Polančecov poziv, u njegovu tadašnjem uredu u Ministarstvu gospodarstva. Na tim je sastancima Polančec nastojao ostaviti dojam prijateljstva, kaže Grbić opovrgavajući da mu je davao podatke o istragama. No Polančec se zanimao za istragu u aferi Spice, tj. slučaju Podravka, kaže Grbić.

Kaže Grbić da ga je na trećem sastanku Polančec zamolio da policija u istrazi oko Podravke napravi stanku od 30 dana jer, citira Grbić, Polančec je bio u kontaktu s mađarskim partnerima i rekao da mu toliko treba da popegla sve stvari. Koji su Polančecovi motivi za objede, ne znam, kaže Grbić najavljujući da bi širi mozaik mogao biti jasniji nakon nekoliko tjedana kada policija završi nekoliko zahtjevnih istraga.

Podsjetimo, bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec optužio je Grbića da mu je još 2009. predložio da HDZ počne pisati anonimne prijave protiv čelnih ljudi iz oporbe. Sve kako bi se stvorila ravnoteža između HDZ-a i oporbe – jer je Grbić tvrdio kako postoji više od sto prijava protiv istaknutih članova HDZ-a od kojih su neke vrlo ozbiljne, dodao je Polančec.

Polančec je rekao kako ga je s Grbićem spojio bivši premijer Ivo Sanader dva dana nakon što je otišao s dužnosti. Dodao je i da je čelništvo HDZ-a pokušalo utjecati na policiju u aferi Kamioni.

Optužbe su javno izrečene i ne mogu biti zanemarene, izjavio je za HTV glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec. Kazao je kako će optužbe svakako biti tema razgovora policije i Državnog odvjetništva. (hrt)

Previous articleUdruga ‘Traži se prijatelj’ optužuje udrugu ‘Capica’ i ‘Riječku udrugu prijatelja životinja’
Next articleTradicionalne barke s jedrima oživjele Mrtvi kanal

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here