Home Biznis Polančec za povećanje PDV-a?!

Polančec za povećanje PDV-a?!

825
2

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec, gostujući na Hrvatskom radiju, na pitanje o uvođenju poreza na imovinu, najavio je mogućnost da Hrvatska dio potrebnih prihoda za financiranje državnih rashoda osigura povećanjem PDV-a.

“Mislim da mi moramo dugoročno razmišljati o promjeni PDV-a naviše i znam da to nije lijepo i ugodno čuti”, ustvrdio je Polančec.

Polančec najavu većeg PDV-a stavlja u kontekst antirecesijskih mjera jer se eventualno rasterećenje gospodarstva kroz niže doprinose za mirovinski sustav može po njegovu mišljenju nadomjestiti PDV-om koji je neutralan porez. Polančec ističe da odluka Velike Britanije o smanjenju PDV-a neće pomoći u borbi s recesijom.

2 COMMENTS

  1. Njalakse je udarit po raji, treba smanjiti PDV i na taj nacin smanjiti rast cijena i potaknuti trgovinu. Drzava ce opet zaraditi jer ako od necega naplatis PDV po nizoj stopi ipak je vise nego imati visoku stopu PDV-a i nikakav promet! Treba ljude potaknuti na rad i strpljenje a ne na instant zaradu i bogacenje uz minimalno ulazenog truda!

  2. Dakako, povecanje PDv ce samo nakratko napuniti drzavnu blagajnu a dugotrajno ce donijeti negativne posljedice kao sto je pad kupovne moci gradjana i pad potrosnje. Mislim da PDV treba postupno smanjiti kroz iducih desetak godina na nekih 15-16% isto tako treba smanjiti poreze na dohodak i to odmah da bi se potaknulo zaposljavanje. Treba protjerati 75% zaposlenih citaj ljencina u drazvnim sluzba, smanjiti enorman broj opcina i silno cinovnistvo koje se tamo nakotilo i to je prvi korak rjesavanja dugova i gospodarske krize, to znaci stegnuti drzavni remen i to je jedini nacin izlaska iz krize – treba gradjanima dati posla (u proizvodnji i trgovini -jer to su privredne grane i smanjiti drzavni aparat u cjelosti. Samo u Hrvatskoj nema politicara s mudima koji je u stanju to provesti! U ovoj zemlji nitko ne misli na buducost nego sve vlade gase trenutne dnevne “pozare”! I da kakvi poticaji poljoprivrednicima ribarima i stocarima – neka misle poduzetno – doduse ribari i misle tako jer svi voze aute od 100tis.eura i placu za cijenom plavog dizela dok sav ulov prodaju u Italiju! Gospoda treba donijeti drasticne mjere a to su smanjenje poreza io smanjenje cjelokupog drzavnog aparata od najmanjeg sela do sabora – previse je cinovnika i mutikasa u Lijepoj nasoj!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here