Home Vijesti Politika dala zeleno svjetlo ŽCGO Marišćina

Politika dala zeleno svjetlo ŽCGO Marišćina

2625
0

Unatoč predočenoj argumentaciji predstavnika Udruge Kriznog eko stožera Marišćina, na današnjoj skupštini Primorsko goranske županije prihvaćeno je mišljenje Povjerenstva na revizorske nalaze predloženog modela zbrinjavanja otpada u Centralnoj zoni za gospodarenjem otpadom Marišćina u općini Viškovo. Za razliku od Kriznog eko stožera, predloženom projektu Marišćina politika je dala zeleno svjetlo.

Povjerenstvo, na čelu s predsjednicom doktoricom znanosti Nevenkom Ožanić, predložilo je županu da prihvati neovisne revizije tehničko-tehnološke dokumentacije za izgradnju Centralne zone za gospodarenje otpadom Marišćina: Povjerenstvo predlaže da se u postojećem projektu, prije nabavke MBO opreme preispita projektno rješenje prvenstveno glede zdravlja ljudi i zaštite okoliša vodeći računa o ekonomskom i gospodarskom efektu.

Upravo o ekonomskom efektu govorio je predsjednik Udruge Kriznog eko stožera Marišćina Josip Katalinić županijskim vijećnicima, između ostaloga utvrdivši da je osnovna svrha MBO postrojenja proizvodnja goriva za cementare.

Dakle, upravo ka tom cilju, izgradnji Centralne zone za gospodarenjem otpadom Marišćina, najvećem hrvatskom projektu financiranom sredstvima Europske unije, namjerava krenuti Primorsko-goranska županija. (radio rijeka)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here