Home Vijesti Poznata sljedeća Putinova meta gdje će se voditi teška bitka?

Poznata sljedeća Putinova meta gdje će se voditi teška bitka?

133
0

Profesor Michael Clarke, bivši direktor Royal United Services Instituta, analizirao je za SkyNews krizu u Ukrajini dok ruske snage nastavljaju s istočnom ofenzivom i pokušavaju zauzeti grad Severodonjeck. Rekao je da ako trupe Kremlja zauzmu istočni grad, onda će “manje-više” imati kontrolu nad cijelom regijom Lugansk. Promatrajući pobliže grad, analitičar je rekao da ruske trupe “guraju naprijed”, te da izvješća pokazuju da se sada probijaju kroz urbano područje. “Ima čini se između 10.000 i 15.000 civila u Severodonjecku i ovo se pretvara u još jedan Mariupolj, ne baš u takvim razmjerima, ali bojim se da je isti proces”, rekao je Clarke. Skrećući pozornost na drugi najveći ukrajinski grad Harkiv, analitičar je rekao da ruske snage “kopaju” u regiji te da stvari idu prema mirovanju. Međutim, dodao je: “Ukrajinci se sigurno drže i drže Harkov više-manje slobodnim u ovom trenutku.”

Clarke je također rekao da će sljedeća teška bitka biti u Mikolaivu na jugu Ukrajine. “To je, naravno, ulaz u Odesu. Još je daleko, ali ipak moraju proći Mikolajiv prije nego što mogu doći do Odese, što svakako žele učiniti”, rekao je.

Previous articleKacusha show: Mogu li mladi preživjeti u Hr?
Next articleČečenski poglavica Kadirov sparirao s jednim od najjačih UFC-ovih boraca. Video je dosta neugodan za gledanje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here