Home Najnovije Predstavljanje knjige Da je proklet Kam

Predstavljanje knjige Da je proklet Kam

699
0

U foyeru riječkog HNK Ivana pl. Zajca u utorak, 25. svibnja 2010. u 18.30 održat će se predstavljanje knjige Laryja Zappije-hommage à J. P. Kamovu: „Da je proklet Kam“ elegija vrhu zalutale duše. Riječ je o 21. izdanju u okviru “Kazališne knjižnice” koja prati nove ili u Hrvatskoj neobjavljivane dramske naslove riječkog Kazališta, a čiji su nakladnici Društvo hrvatskih književnika – ogranak u Rijeci, Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka i Verba d.o.o. Rijeka. Knjiga je tiskana uz potporu Odjela za kulturu Grada Rijeke. Knjigu „Da je proklet Kam“ u foyeru Kazališta predstavit će njezina urednica Magdalena Lupi.

Istoga dana u riječkom HNK s početkom u 19.30 može se pogledati predstava „Da je proklet Kam“, elegija vrhu zalutale duše u režiji Laryja Zappije koji potpisuje i dramaturgiju. Predstava je na programu riječkog HNK i u srijedu, 26. svibnja 2010. u 19.30 sati.

U predstavi sudjeluju glumci ansambla Hrvatske drame Damir Orlić (Arsen Toplak), Anastazija Balaž Lečić (Katarina Radošević ud. Malinar), Žarko Radić (Nikola Polić), Jasmin Mekić (Milutin Polić), Tanja Smoje (Milka Polić), Olivera Baljak (Gemma (Giema Joana) Gerbez ud. Polić), Davor Jureško (Anton (Giorgio Antonio)Politeo/Polić)), Denis Brižić (Mato Malinar), Jelena Lopatić (Zora), Biljana Torić (Sluškinja) i Alen Liverić (Jože). U glavnim su ulogama dvoje gostujućih mladih glumaca Igor Kovač (Janko (Mate Vinko) Polić) i Iva Mihalić (Kitty).

U predstavi sudjeluju i glazbenici, violinistica Andrea Rizoniko i harmonikaš Marin Tuhtan. Dodajmo i to kako su u predstavi korišteni dijelovi glazbe Milutina Polića „Sitne pjesme“ u izvedbi pijanistice Sare Rapotec.

Uz redatelja Laryja Zappiju koji potpisuje i dramaturgiju, autorsku ekipu čine i scenograf Dalibor Laginja, kostimografkinja Sandra Dekanić, koreograf Mark Boldin koji potpisuje i scenski pokret, te skladatelj Duško Rapotec Ute zaslužan za izbor glazbe. Oblikovatelj svjetla i projekcija je Deni Šesnić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here