Home Mozaik Premijera drame ‘Tajbele i njen demon’

Premijera drame ‘Tajbele i njen demon’

201
0

Drama “Tajbele i njen demon” proslavljenog židovskog nobelovca Isaaca Bashevisa Singera, u režiji Egona Savina, premijerno je odigrana sinoć u HKD Teatru u Rijeci. U predstavi glume Damir Orlić, Dražen Mikulić, Nenad Šegvić i Ivana Krizmanić. Asistentica redatelja i jezična savjetnica je Edita Karađole, scenografkinja Ljerka Hribar, kostimografkinja Danica Dedijer, glazbu je izabrao redatelj Egon Savin, a svijetlo oblikovao Dalibor Fugošić.

Egon Savin rođen je 1955. u Sarajevu. Diplomirao je režiju na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Režirao je više od sedamdeset predstava diljem bivše Jugoslavije, a njegove predstave gostovale su u Parizu, Varšavi, Beču, Tel Avivu, Chicagu, New Yorku i u drugim gradovima. Dobitnik je brojnih značajnih kazališnih nagrada i priznanja.

Savin je redoviti profesor na Katedri za režiju Fakulteta dramskih umjetnosti u Beogradu.

Isaac Bashevis Singer rodio se u Poljskoj 1904. godine. Tridesetak godina kasnije seli se u SAD gdje počinje pisati na jidišu. Autor je desetak romana, mnoštva priča, dviju drama, a pisao je i eseje i bavio se novinarstvom. Za svoj književni rad 1978. dobio je Nobelovu nagradu. Umro je 1991. u SAD-u. (Hina)

Previous articleOtvorena izložba fotografija “Znanost u svemiru”
Next articleRiječki studenti prihvatili učenje putem mobitela

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here