Home Vijesti PRESSING: Kolindina najava kraja HDZ-a kao relevantne hrvatske političke stranke?

PRESSING: Kolindina najava kraja HDZ-a kao relevantne hrvatske političke stranke?

1530
0
kolindainaug
Piše: Giancarlo KRAVAR

Na službenoj stranici predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović pojavila se njezina nova, izmijenjena službena biografija u kojoj više ne piše o njezinim danima djetinjstva provedenim u Rijeci, uz Rječinu, o tome kako se penjala na stabla, gradila zemunice i igrala nogomet s dečkima, ali, primjetno je, Kolinda je iz svoje službene biografije izbrisala sve, ama baš sve što se odnosi na nju i HDZ!

Da podsjetim, u prethodnoj biografiji je bilo napisano sljedeće: “Slike ratom obuhvaćenih područja, priče prognanih iz svojih domova, slike hrvatskih branitelja koji bez straha za vlastite brane naše živote i tek započeti život ove lijepe, ali napaćene zemlje, urezivali su mi se u srce i svijest. Hrvatska je na čelu s prvim predsjednikom, dr. Franjom Tuđmanom i Hrvatskom demokratskom zajednicom odlučno gradila svoju samostalnost. Odlučujem i ja – i postajem članicom HDZ-a. Uvijek sam bila spremna pridonositi boljem radu svoje stranke i zalagati se za zajedničke vrijednosti”. Tako je stajalo sve do jučer, do utorka, kada je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko započeo s tzv. klauzurama, zatvorenim za javnost sastancima s članovima stranke, što praktički znači početak predizborne kampanje te stranke.

Indikativno, vrlo indikativno. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je odmah nakon što je izabrana na tu dužnost izašla iz stranke, da bi i tim činom pokazala namjeru da će biti nadstranačka predsjednica svih građana Republike Hrvatske. No, još prije nego li je izabrana, na katolički Badnjak, kada je na Jadranskom trgu u Rijeci dijelila frigane lignje, tada još kandidatkinja za predsjednicu Kolinda Grabar –Kitarović mi je dala ekskluzivnu izjavu koja je objavljena na portalu Rijeka Danas, a koja glasi „Sada je vrijeme čistih ruku“.

Podsjetio bih da se tako, „mani pulite“ (čiste ruke), zvala u Italiji akcija tamošnjeg pravosuđa i policije protiv mafije i kriminala, a koja je rezultirala političkom demontažom talijanskih demokršćana, koji su poslije jednom zauvijek nestali s političke scene. Znači li izbacivanje iz vlastite biografije podataka o članstvu u HDZ-u, upravo na dan kada su Tomislav Karamarko i njegova stranka krenuli u kampanju, i konačno distanciranje predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović od te političke opcije, ostaje za vidjeti. Kolindina najava kraja HDZ-a kao relevantne hrvatske političke stranke?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here