Home Sport Prijateljska utakmica: Rječina – Rijeka 0:8

Prijateljska utakmica: Rječina – Rijeka 0:8

2901
0

Igralište NK »Rječina«. Gledatelja: 500. Sudac: Damir Keser (Čavle). Pomoćnici: Kukuljan (Dražice) i Frlan (Podhum). Strijelci: 0:1 Gerc (7′), 0:2 Štrok (9′), 0:3 Matko (11′-11 m), 0:4 Pamić (70′), 0:5 Ah. Sharbini (78′), 0:6 Ah. Sharbini (79′), 0:7 An. Sharbini (88′), 0:8 Novaković (90′).
RJEČINA: Rudan, Žagar, Predović, Valenta, Kuljanac, Praprotnik, Trifunović, Mikulić, Miletić, Valić, Bradičić. (Još su igrali: Božić, Marinović, Perčić, Krizmanić, Škaron, Juretić, Linić).
RIJEKA: Prskalo, Čagalj, Turkalj, Dabac, Tadejević, Tapalović, Kreilach, Gerc, Štrok, Stepčić, Matko. (Još su igrali: Bodrušić, Cerić, Budicin, Pamić, Landeka, Novaković, An. Sharbini, Fernandez, Ah. Sharbini).

Nisu se gledatelji na dobro popunjenim tribinama dražičkoga igrališta uspjeli pošteno ni smjestiti, a već je bilo 3:0 za »Rijeku«! Gerc u 7., Štrok u 9. i Matko u 11. minuti s »bijele točke«, nakon što je srušen mladi Valentino Stepčić, u samom su začetku odlučili prijateljsku utakmicu »Rječine« i »Rijeke«, koja je igrana u čast dražičkom županijskom prvoligašu. Dražičani su obnovili travnjak i ugostili prvoligaškog susjeda sličnoga imena za kojeg su nerijetko stvarali značajne igrače. Na lijepom travnjaku pošišanom u kružnice dečki iz Dražica dali su sve od sebe, ali naravno da je razlika u kvaliteti pregolema i kada »Rijeka« nastupa u kombiniranim momčadima. Nema veze, dok su Riječani zbrajali golove, Grobničani su uz teren zbrajali čevape i kotlete! A s vremena na vrijeme miris je bio toliko izražen u zraku iznad terena da doista nije bilo lako igrati. Domaćoj publici se inače predstavio novi napadač Matija Matko, koji je bio rastrčan i precizan s »bijele točke«, ali i nekoliko puta neprecizan u dobrim prilikama iz igre. Matko je posljednjih godina igrao u susjednoj BiH i njega doista mirisi s roštilja ne bi smjeli ometati.
»Gremo na bevandu«, povikao je negdje krajem prvog poluvremena jedan navijač, kojem je bilo dosta krute revije pa je poželio nešto tekuće. Oko tribina se nakrcalo respektabilnih 500 gledatelja, od kojih se 30-ak najsretnijih smjestilo uz stolove pod suncobranom nekoliko metara od linije igrališta. Rijetki je privilegij gledati prvoligaški nogomet izravno iz kafića, pogotovo kada ti prije utakmice i u poluvremenu prvoligaške vedete mogu kvrcnuti u čašu na putu do svlačionice. Najsretnija su bila djeca, koja su tik uz travnjak održavala neku svoju biciklijadu, kakvu nije mogao izvesti niti jedan igrač na terenu. I sve je bilo u najboljem redu, jer bila je to dražička fešta. Još kada su u nastavku ušla braća Sharbini, dojam je bio potpun, budući da je svaki domaći gledatelj s ponosom mogao uzviknuti:
– Evo ih, oni su naši!
Dobra atmosfera jučer u Dražicama veći je jamac od novog travnjaka da »Rječina« neće stati na Anasu i Ahmadu. (Novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here