Home Sport Primorje i Jug u finalu Triglav vaterpolske lige

Primorje i Jug u finalu Triglav vaterpolske lige

4892
0

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????U finalu završnog turnira regionalne vaterpolske lige u Rijeci igrat će domaće Primorje EB i dubrovački Jug CO, koji su u polufinalu eliminirali Mladost i Radnički.

U prvoj polufinalnoj utakmici Primorje je svladalo zagrebačku Mladost sa 11:10 (4:1, 5:3, 1:4, 1:2). Kod Primorja najbolji su bili Cosmin Radu sa 4 i Ivan Buljubašić sa 3 pogotka, a Mladost je predvodio Ante Vukičević sa 6 golova.

 

PRIMORJE EB – MLADOST 11:10 (4:1, 5:3, 1:4, 1:2)

PRIMORJE EB: Vićan (6 obrana), Burić 1, Radu 2, Krapić 2, Peroš, Sukno, Muslim 1, Vrlić, Radetić, Elez, Šetka, Garcia 1, Lazović, Buljubašić 3. Tr.: Ivan Asić.

MLADOST: Pavić (10 obrana), Bukić, I. Milaković 1, Lončar, Anzulović 1, D. Živković, Capan, Buha 1, Pavičić, I. Živković, Vukičević 6 (5), Bašić 1 (1), Marcelić, Lozina. Tr.: Hrvoje Hrestak.

Suci: Dejan Adžić (Crna Gora), Vlaho Radičević (Dubrovnik)

Igralo se na bazenu na Kantridi pred oko 1.000 gledatelja. Igrač više: Primorje EB 13/6, Mladost 5/1. Peterci: Primorje EB 0 (0), Mladost 6 (6). Izašli zbog 3 osobne greške: Buljubašić 27’, Burić 28’, Bašić 28’.

Izgledalo je sve jako jednostavno nakon prve dvije četvrtine, koje je Primorje dobilo s ukupnih 9:4, a onda malo je nedostajalo da se utakmica pretvori u dramu. Osim razumljivog pada koncentracije kod domaćih igrača (6 od 7 s igračem više u prvih 16 minuta, 0 od 6 u druge dvije četvrtine), i suci su malo zapaprili… juhu, dosudivši u korist Zagrepčana nevjerovatnih 6 peteraca, čime je Mladost skoro uhvatila priključak u posljednjoj četvrtini, iako su Riječani za klasu bolji.

Početak utakmice bio je u znaku riječkih sidruna – Radu dva pogotka, Krapić jedan gol, da bi nakon toga Buljubašić uzvratio Buhi za konačnih 4:1. Sljede dva gola s igračem više (Vukičević i Buljubašić), da bi nakon toga Muslim iskoristio isključenje vratara Pavića, a Krapić ponovno savladao izvrsnog zagrebačkog golmana. Vukičeviću (peterac) uzvraća Buljubašić svojim trećim pogotkom i Primorje leti na +5, da bi nakon toga Burić donio najviše vodstvo (9-3). Anzulović postavlja rezultat na kraju četvrtine (9-4).

U drugom polufinalu dubrovački Jug je pobijedio kragujevački Radnički sa 10:4 (3:0, 2:1, 4:3, 1:0). U redovima Juga osam igrača se upisalo u strijelce, a najefikasniji su bili Miho Bošković i Loren Fatović sa po 2 gola. Kod Radničkog prvo ime bio je Nikola Dedović sa 2 pogotka.

Finale je u petak u 20.30 sati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here