Home Kolumne Profašistički plakati uvrijedili Riječane

Profašistički plakati uvrijedili Riječane

1205
3

Uvijek su Rijeci zamjerali „oni gore“ da je kontra svih, drugačija od ostalih. Mi Riječani smo je zbog toga uvijek iznova sve jače i jače voljeli i voljet ćemo je makar se svi oko nekih stvari nikada nećemo slagati što je i logično jer da je suprotno tome bili bi kao pojedinci besmisleni. Svatko od nas nosi u sebi nešto po čemu je prepoznatljiv, stavove, ideje, razmišljanja i zbog toga je veličina cjeniti svoje i poštovati tuđe.

To većina nas koji smo vezani za ovaj grad čini smojim ponašanjem i odnosom prema drugim ljudima,toleriramo,razumijemo i shvaćamo, samim time postigli smo svi zajedno u cjelini to da je Rijeka danas jedan multikulturan grad, gdje većina živi bez predrasuda, više ili manje sretno ali bez predrasuda.

No eto ta jedna mala stvar,nekima marginalna meni je zapela za oko. HSP-ovi plakati ispod bivšeg „Tuša“ , na autobusnoj stanici pored „Tuša“ te plakati u Vukovarskoj ulici kod mene su a vjerujem i kod mnogih drugih koji povijest bar malo poznaju izazvali zgražanje. Naime na njima je podloga u nacionalnib bojama te na njoj ispisano velikim i prilično uočljivim slovima „ZA RIJEKU SPREMNI“ .

Samim time ta je stranka jasno pokazala svoju orijentaciju. Pritom se usuđujem reći i da je jasno uvrijedila sve žrtve drugog svjetskog rata, pripadnike antifašista kojih ima i u mlađim naraštajima i pokazala kako zlo još uvijek tinja među nama, zlo koje samo čeka povoljan trenutak kako bi izbilo na površinu.

Uvjerenja sam da takva parola vraća Rijeku i njezine stanovnike u godine drugog svjetskog rata, godine mržnje i fašističkih zločina, da nas takva politika vraća ruku pod ruku sa Pavelićem i „bratom mu“ Hitlerom.

A takve stvari jednostavno javno moramo osuditi. (sreten romih)

Previous article‘Ajmo Rijeka što se čeka’ u posjeti Odjelu onkologije i hematologije dječje bolnice
Next articleKartulina iz Rijeke: Najopasniji zavoj u Hrvatskoj i dalje bez dostojne konkurencije

3 COMMENTS

  1. kod mene nije izazvalo gražanje, nego podsmijeh i žaljenje…očajno..

  2. i tako nemaju šanse na izborima, pa si ni ne plaćaju PR nego noć prije, nakon par rundi gemišta, sami smisle slogan. da nema njih, bilo bi dosadno!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here