Home Vijesti Kartulina iz Rijeke: Najopasniji zavoj u Hrvatskoj i dalje bez dostojne konkurencije

Kartulina iz Rijeke: Najopasniji zavoj u Hrvatskoj i dalje bez dostojne konkurencije

722
0

Građani Rijeke, ponukani nedavnim primjerom kada je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel slao u Zagreb “kartuline iz Rijeke” predstavnicima Vlade, posebice ministru Božidaru Kalmeti, danas svojem gradonačelniku šalju iste kartoline iz njegova grada, no s kritikama koje idu na njegov račun.

Kako prenosi portal Index.hr, najzanimljivije je da su tako objavili i tzv. razglednicu s najklizavijeg zavoja u državi koji gotovo desetljeće još uvijek drži primat po opasnosti. Riječ je zavoju na tzv. “piramidi”, a jedna od najgledanijih hrvatskih snimki s YouTubea upravo je petnaestak automobila koji su se izvrtjeli u tom opasnom zavoju. Snimke su stare osam godina.

 
Najopasniji zavoj u Hrvatskoj i dalje tjera strah u kosti vozačima

Poznati riječki zavoj i danas izaziva strahopoštovanje kod vozača, a još uvijek oni neoprezni ili nadobudni stradavaju.

Nepoznati građani tako su u svojoj “kartolini” opisali najklizaviji zavoj u Rijeci, a tvrde kako je riječ o nestručno saniranom asfaltu. Priložili su i fotografiju na kojoj se vidi odbljesak od sunca.

“Asfalt je tako gladak da odbija svjetlo poput stakla. Zamka za vozače, pogotovo mlađe i neiskusnije”, tvrde građani Rijeke, dodajući kako je gotovo najpogubnije da prije zavoja postoji kvalitetan hrapav asfalt, dok su samom zavoju je klizavi vapnenački asfalt koji je prepoznatljivo žućkaste boje, a nakon zavoja opet dobar asfalt.


Kartulina iz Rijeke

“Kao da je namjerno”, zaključuju građani koji tvrde da ni grad, a ni županija nemaju namjeru popraviti tu crnu točku.

Kao da je namjerno?

“Niti Komadina, niti Linić, niti Obersnel nisu htjeli spriječiti te nesreće. I dalje daju poslove GP Krk i drugim poduzećima koja koriste žuti vapnenački asfalt koji je oko posto sklizaviji od običnog asfalta”, tvrde Riječani, koji osim kartoline s opasnog zavoja imaju i niz fotografija originalnih rješenja prometnog kolapsa u Rijeci.

“Normalno vozite svojom trakom i nakon pješačkog lijevi kotač vam je u jednoj a desni u drugoj traci. Jašite” po crti. Ali niste vi krivi, nego je cesta pogrešno izvedena. I to samo 50 metara od glavne zgrade policije”, šaljivi je prikaz ceste pored glavne policijske postaje u ulici “Pomerio” gdje u sred ceste nestane jedna traka. Također tvrde kako su semafori u Rijeci neusklađeni, pa tako navode semafor kod željezničke stanice.

Semafori bez dnevnog reda

“Krenete naprijed kraj vatrogasaca, pa kraj Pošte 2 i baš kad dođete do Zavoda za javno zdravstvo ovaj semafor vam se zatvori pred nosom. Najgore je što je Obersnel jednoj firmi platio nekoliko milijuna kuna za sinkronizaciju semafora. Ovi su nešto na brzinu sfušali (vidimo kako) i uzeli milijune. Onda im je Obersnel rekao da moraju stvar popraviti. Ali za taj popravak im je opet platio par milijuna kuna. Oni su normalno opet uzeli novce, ali opet nisu ništa napravili”, doznaje se iz kartuline o riječkim semaforima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here