Home Vijesti Pusić o Medvedevu: U smrtnom je strahu, bilo je puno izbacivanja kroz...

Pusić o Medvedevu: U smrtnom je strahu, bilo je puno izbacivanja kroz prozor

141
0

Bivša ministrica vanjskih poslova Hrvatske Vesna Pusić u Dnevniku N1 televizije komentirala je nenajavljeni posjet američkog predsjednika Ukrajini. Smatra da se današnji posjet Kijevu nije mogao očekivati.

“Sada naknadno smo svi pametni i uzimamo u obzir da su bili ranije mnogi američki dužnosnici, ali moram reći da se nije moglo unaprijed očekivati da će predsjednik Joe Biden prije posjeta Poljskoj doći u Kijev. To je bila dobro čuvana tajna i nije nešto što bi se unaprijed znalo”, kazala je Pusić.

Ukazuje da su za vrijeme Bidenovog sastanka sa Zelenskim u Kijevu neki od vodećih republikanaca u Kongresu zatražili da se upotrijebe sva sredstva da se pomogne Ukrajini.

“To je dosta različito od onog što smo u zadnje vrijeme mogli čuti od nekih ekstremističkih, ono što zovu maga republikanaca, trumpovskih republikanaca, pa čak i ponašanje nekih od njih za vrijeme govora predsjednika Zelenskog u Kongresu”, rekla je Pusić ističući da se radi o koordiniranoj akciji za što se američki predsjednik zalaže cijelu svoju političku karijeru. “To je dvostranačka podrška pomoći Ukrajini u obrani od ruske agresije”, dodala je Pusić.

Komentirala je i reakciju bivšeg predsjednika Dmitrija Medvedeva na Bidenov posjet, odnosno njegovu izjavu da ljudi ne ovise niti o starcu niti o bandi narkomana, pri čemu je mislio na Bidena te Zelenskog i njegovu vladu.

“Medvedev je od početka agresije prije godinu dana u svojim objavama na društvenim mrežama pokazao nevjerojatan panični strah i ovo je jedna od tih manifestacija. Medvedev je uvijek bio okarakteriziran kao prozapadno orijentiran i umjeren, a kada je Putin konačno promijenio svoju politiku prema nekom misticizmu, okretanju od Zapada i sukobu sa Zapadom, mislim da je Medvedev u smrtnom strahu od otvorenih prozora jer je bilo puno defenestracija (izbacivanja kroz prozor) u zadnje vrijeme i sve njegove objave su ovog tipa. Dakle, potpuno izvan pameti. Mislim da je to jedino objašnjenje”, rekla je Pusić.

Previous articleTri žene dijele istog muža: “Nezaposlen je, ali se jako dobro snalazi u krevetu”
Next articleEvo kako se popeti na rubnjak, a ne oštetiti aluminijske naplatke i gume

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here