Home Vijesti Putin poslao novogodišnje čestitke, pogledajte što je poručio Vučiću

Putin poslao novogodišnje čestitke, pogledajte što je poručio Vučiću

143
0

Na probranom popisu državnika kojima je Vladimir Putin ove godine odlučio uputiti svoju novogodišnju čestitku našao se i Aleksandar Vučić. Ruski je predsjednik svom srpskom kolegi poželio da i dalje grade bilateralnu suradnju.

“Čestitajući Novu godinu i Božić predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, Vladimir Putin je istaknuo da su se rusko-srpski odnosi u godini na izmaku progresivno razvijali na principima strateškog partnerstva: praktična suradnja u trgovinskoj, ekonomskoj, kulturnoj i humanitarnoj sferi, produbljeno povjerenje, politički dijalog i koordinacija napora u međunarodnim i regionalnim poslovima, što je posebno potrebno u aktualnoj teškoj geopolitičkoj situaciji.

Nadam se da ćemo zajedničkim naporima moći dalje graditi konstruktivnu i višestranu bilateralnu suradnju na dobrobit bratskih naroda Rusije i Srbije”, istaknuo je predsjednik Rusije u poruci.

Putin je najduže čestitke poslao čelnicima Bjelorusije, Kazahstana, Indije, Kine, Kube i Turske. Što se tiče čelnika EU, Putin je čestitku uputio samo Viktoru Orbanu kojem je napisao da “unatoč teškoj međunarodnoj situaciji, odnosi između zemalja održavaju pozitivan trend”.

Previous articleProvjerite kako se naš Luka Modrić opostio od legendarnog Pelea: ‘Kralju…’
Next articleVojni pilot HRZ-a kod Krka spasio muškarca od utapanja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here