Home Mozaik “Radim na daljinu iz viseće mreže, susjed me ne pozdravlja i zabranio...

“Radim na daljinu iz viseće mreže, susjed me ne pozdravlja i zabranio je svom sinčiću da razgovara sa mnom”

171
0
pexels yan krukau 5216283

Rad od kuće je postojao mnogo prije vanredne situacije u vezi s pandemijom, ali su tek tada svi upoznali smart working. To je način rada koji i danas stvara podjele. S jedne strane postoje oni koji podupiru njegovu učinkovitost, s obzirom na to da se mogu kombinirati poslovni život i osobne potrebe. S druge strane bezbrojni klevetnici rad na daljinu vide samo kao izgovor za neobavljanje dužnosti.

Različitost u procjeni onoga što se često naziva i “agilnim radom” dokazuje priča anonimnog člana na Facebook grupi “Nemaš djece, ne razumiješ”. Sve počinje od onoga što se na prvi pogled čini tek malo zategnutim međususjedskim odnosima, no pokazalo se da su razlog stavovi protagonista o radu na daljinu.

Susjed

«Imam susjeda koji me ne pozdravlja oko 6 mjeseci, a nedavno je i njegov sin (5 godina) prestao.

Kad sam bio na balkonu, sin bi često dolazio da me pita što radim itd. (Radim od kuće.)

Ukratko, klasična dječja pitanja. Sve dok ga otac ne bi pozivao neka uđe u kuću i to svaki put kad sam ja bio na balkonu. Jučer sam slučajno otkrio zašto. On je zapravo bio uvjeren da nisam kod kuće i razgovarao je s prijateljem na svom balkonu.” Ovo je premisa.

«Gianpalle (izmišljeno ime koje je korisnik dao susjedu, op.a.) ne želi da me njegov sin vidi kako radim od kuće jer sam po njemu parazit koji se pravi pametan nauštrb onih koji stvarno rade. Rekao je da ga je sin jednom pitao neka promijeni posao kako bi mogao ostati kod kuće poput mene, i on se valjda osjetio… manje vrijedan?!? Ljeti sam radio ležeći u visećoj mreži i po njemu je to ozbiljan nedostatak poštovanja prema njemu koji ujutro ustaje da bi išao u radionicu, a mene vidi ovakvog. Ok, ali ako si ljubomoran, što želiš od mene? Baš me tjera da pomislim, jadno dijete”, zaključujem.

Reakcije

Objava je privukla brojne odgovore, mnoge od drugih djelatnika na daljinu. Neki svjedoče: «Znate li koliko ljudi misli da cijeli dan češkam trbuh? Vrlo često počinjem prije, a završavam nakon njih. Ako nastane problem, ne mogu reći ‘sutra’, nego sam tu i riješim ga”, piše korisnik. Tu su i oni koji pozornost usmjeravaju na naivnost djetetova pitanja, koje bi samo željelo provoditi više vremena sa svojim ocem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here