Home Vijesti Radnici protiv stečaja Hotela Novi

Radnici protiv stečaja Hotela Novi

853
1

Odbijanje Turističke zajednice Novoga Vinodolskog da povuče zahtjev za pokretanje stečaja nad tvrtkom Hoteli Novi d.o.o. nakon što su podmireni svi dugovi tvrtke prema Turističkoj zajednici presedan je u sudskoj praksi, istaknula je Maria Eterović u ime radnika tvrtke na današnjoj konferenciji za novinstvo održanoj u Novom Vinodolskom. Eterović je uputila molbu svim mjerodavnim državnim institucijama da zaustave, kako je istaknuto, samovolju novljanskog gradonačelnika i predsjednika gradske Turističke zajednice Olega Butkovića za koga se tvrdi da inzistira na pokretanju stečaja. ‘Time radi protiv interesa građana te cjelokupne Hrvatske. Očekuje se uspješna sezona i nema nikakvih razloga da se sad pokreće štrajk’, rekla je Eterović uz poziv premijerci Jadranki Kosor da svojim angažmanom u ovom slučaju zaštiti radna mjesta u Hotelima Novi d.o.o.

Predstavnici radnika predstavili su peticiju kojom se od novljanske Turističke zajednice traži hitno povlačenje zahtjeva za stečaj, a od gradonačelnika, gradskih struktura i gradskih komunalnih poduzeća da prestanu vrštiti pritisak i opstruirati poslovanje tvrtke. Peticiju je potpisalo 230 od ukupno 258 radnika. Predstavljen je i dopis koji je novljanskoj Turističkoj zajednici uputio predsjednik Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić pozivajući na sporazumno rješenje spora s Hotelima Novi, te dopis predsjednika Turističke zajednice Primorsko-goranske županije i župaana Zlatka Komadine, koji ocjenuje da su otklonjeni razlozi za pokretanje stečaja.

Na novinarski upit za komentar tvrdnje Olega Butkovića da Hoteli Novi d.o.o još duguju Turističkoj zajednici Novog Vinodolskog 300.000 kuna za turističke članarine, predstavnici radnika su rekli da to nije točno. Pozvali su se i na zapisnik s ročišta prethodnog postupka za pokretanje stečaja nad tvrtkom Hoteli Novi d.o.o. u kojem je utvrđeno da je tvrtka namirila dug vjerovniku te da su stečeni uvjeti za obustavu stečajnog postupka.

1 COMMENT

  1. I mi smo kao zatvorili pregovaračko područje pravosuđe?
    Pa tko je tu lud, ako su platili zašto im još stečaj visi nad glavom, a ako Butković govori istinu zašto se laže radnicima pa onda ovi potpisuju peticiju u kojoj se de facto moli da se poštuje zakon.
    Ne stajem ni na jednu stranu , ali bi zaista država tj.prvosuđe to trebalo riješiti po hitnom postupku do kraja tjedna.
    Ako ne onda predlažem zaraćenim stranama da sve to prijave uredu EU u RH pa da vide onda oni kako se poštuje zakon kod nas.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here