Home Sport Rasplet iz snova: Kinezi isplaćuju i klub i Maleša, a na kraju...

Rasplet iz snova: Kinezi isplaćuju i klub i Maleša, a na kraju ostaje u Rijeci?!

1453
0
Mate Maleš

Jedan od zanimljivijih izlaznih transfera koje je riječki prvoligaš realizirao ove zime svakako je onaj kapetana Mate Maleša u kineski Dalian Yifang. Sa zaslužnim kapetanom ‘bijeli’ su imali dogovor da će ga pustiti ako se pojavi ponuda koja će klubu donijeti odštetu proporcionalnu Malešovoj vrijednosti, a vrijednom veznjaku ugovor koji će mu omogućiti daleko više nego li bi mogao na Rujevici.

Zaplet priče počinje u trenutku kada kineska grupacija Dalian Wanda prodaje 17 od svojih 20 posto vlasničkog udjela španjolskom gigantu Atletico Madridu (2015. su postali prva kineska grupacija koja je uložila u neki od europskih giganta, a novi stadion Madriđana Wanda Metropolitano i dalje će, prema sponzorskom ugovoru, nositi njihovo ime) i postala novi vlasnik novog kineskog prvoligaša Dalian Yifanga.

Klub se ekspresno pojačao s dvojicom igrača Atletico Madrida, Nicolasom Gaitanom i Yannickom Carrascom, te stoperom West Hama, Joseom Fonteom. U pojačanja je utučeno oko 55 milijuna eura ali se pojavio problem budući da za sezonu mogu registrirati samo četiri strana igrača.

Teoretski je moguća situacija da klub Malešu isplati ugovornu obavezu nakon čega će postati slobodan igrač! Od ovakvog ishoda svi bi mogli profitirati: Dalianu se otvara mogućnost dovođenja još jednog extra pojačanja, Malešu zarade bez igranja za novi klub, a Rijeci mogućnost povratka iskusnog igrača koji bi sigurno dobro došao u nastavku sezone…

Previous articleFOTO: Zaleđeno more i u Opatiji!
Next articlePožar u rafineriji na Urinju!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here