Home Vijesti Ravnateljica po političkoj liniji

Ravnateljica po političkoj liniji

2545
0
SDP-ova kadroviranja pri izboru ravnatelja riječkih osnovnih škola
SDP-ova kadroviranja pri izboru ravnatelja riječkih osnovnih škola
SDP-ova kadroviranja pri izboru ravnatelja riječkih osnovnih škola

Zanimljiv slučaj zapošljavanja po političkoj podobnosti otkrio je član školskog odbora Osnovne škole Pećine Hrvoje Štefan na svom facebook profilu. Kao što je poznato, članove školskih odbora iz redova osnivača predloženi su isključivo iz redova SDP-ove koalicije s čime su, prema rezultatima izbora, eliminirani predstavnici više od polovice građana Rijeke. Na taj način je osiguran ključan utjecaj SDP-a u kadroviranju pri izboru ravnatelja ali i prilikom zapošljavanja nastavnika po riječkim osnovnim školama na čiji izbor ravnatelji imaju presudan utjecaj. Štefan je u školsko vijeće OŠ Pećine ušao upravo preko SDP-ove kvote, a iako je u međuvremenu prešao u Radničku frontu, mandat nije vratio.

U OŠ Pećine je u tijeku proces izbora nove ravnateljice. O novoj ravnateljici odlučuje nastavničko vijeće, vijeće roditelja i u konačnici školski odbor. Na natječaj su se javile dvije osobe, jedna već radi u školi, a druga je profesorica engleskog i predaje zadnjih osam godina u osnovnoj školi Kostrena. Nastavničko vijeće je dalo većinsku podršku njihovoj radnici, dok je roditeljsko vijeće bilo za kandidatkinju iz kostrenske osnovne škole te će o novoj ravnateljivi presuditi politički, odnosno Štefanov glas. A on u početku nije dvojio te je smatrao da je potrebno podržati onu iza koje većinski stoji radni kolektiv.

Međutim, onda je uslijedila intervencije iz Štefanove bivše(?) stranke. Nazvala ga je gradska vijećnica SDP-a Ivana Jurčić koja je po političkoj liniji i predsjednica upravnog vijeća gradskih dječjih vrtića. Jurčić ga je izvijestila kako je u utorak ključna sjednica školskog odbora i da njegov glas odlučuje te da dobro razmisli za koga će glasati. Njezin je stav (‘a i Obersnel se s time slaže’) da bi trebalo podržati kandidatkinju iz Kostrene te je nakon toga Štefanu iznesen ključni argument – kandidatkinja iz škole predaje vjeronauk!

‘Moram priznat da je ta činjenica utjecala na promjenu mojeg stava da podržim kandidatkinju iza koje većinski stoji radni kolektiv. Naime, osobno sam čvrsto protiv vjeronauka u školi a sukladno tome i protiv toga da profesori vjeronauka budu ravnatelji škola’, priznaje Štefan čiji će glas u utorak presuditi tko će postati nova ravnateljica škole.

Previous articleIpak stižu dvije plaće za MID?
Next articleAutomobil udario pješaka kod Kontinentala

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here