Home Vijesti Riječanin pijan BMW-om skrivio prometnu u kojoj je poginuo suvozač. Dobio je...

Riječanin pijan BMW-om skrivio prometnu u kojoj je poginuo suvozač. Dobio je 7 godina zatvora

191
0
21a2db1e 875a 448d ad1e 32ed00a9918c
google maps

Na sedamgodina zatvora osuđen je Tomislav Milinović (44) iz Rijeke jer je pijan skrivio tešku prometnu nesreću u kojoj je njegov suvozač u BMW-u smrtno stradao.

Vijeće Županijskog suda u Rijeci izreklo mu  je i zabranu upravljanja motornim vozilima na tri godine, a dužan je i platiti 10.800 eura troškova vještačenja i postupka, piše Burin.

S obzirom na to da se radi o zatvorskoj kazni iznad pet godina, automatski mu je određen istražni zatvor. Presuda nije pravomoćna, pa na nju postoji pravo žalbe. 

Pijan BMW-om izletio s ceste i zabio se u stijenu. Suvozač ispao, prignječio ga auto

Riječ je o prometnoj iz 2022. godine kod mjesta Prizna na Jadranskoj magistrali. Tog 27. travnja oko 22.50 sati Milinović je pijan vozio BMW u smjeru juga.

Imao je 1.58 promila alkohola u krvi. U jednom trenutku kotačima je preletio preko ruba ceste i sletio u makadamski teren. BMW se nastavio kretati po makadamu i niskom raslinju, a onda frontalno udario u stijenu. 

Tada 39-godišnji D.C. iz Rijeke, suvozač u autu, koji nije bio vezan, ispao je iz auta kroz vjetrobransko staklo. Auto se prevrnuo i prignječio ga. Preminuo je, dok je Milinović lakše ozlijeđen.

Milinović je i ranije osuđivan zbog vožnje pod utjecajem alkohola i narkotika i dvaput za brzu vožnju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here