Home Vijesti Riječanka pretvorila hobi u posao, njen Youtube kanal je apsolutni hit

Riječanka pretvorila hobi u posao, njen Youtube kanal je apsolutni hit

543
0

Marija Bašić je prije šest godina otkrila pletenje kao hobi. U nadi da upozna još ljudi sa sličnim hobijem otvorila je Youtube kanal Pletenje.net preko kojeg na tjednoj bazi objavljuje korisne videe gdje daje savjete i prijedloge o pletenju.

RD: Kako je uopće nastala ideja o portalu i Youtube kanalu posvećenom pletenju?

U čarobni svijet pletenja ušla sam prije 6 godina sasvim slučajno. U potrazi za novim hobijem i aktivnosti koju ću moći raditi uvijek i svugdje uzela sam igle i vunu u ruke. Odmah sam osjetila dobrobiti pletenja te ih odlučila podjeliti s drugima. U to vrijeme, prije pandemije, gotovo nitko nije pleo. Nabaviti vunu i igle bilo je gotovo nemoguće kod nas. S bratom sam pokrenula YouTube kanal Pletenje.net s tutorialima kako naučiti plesti.

RD: Kakve su bile reakcije fanova?

Odmah je uslijedilo mnoštvo pozitivnih komentara i upita. Spontano  sam nastavila snimati videe, pokrenula stranicu Pletenje.net uz koju svatko može naučiti plesti i heklati. Održala sam nebrojeno tečaja i radionica pletenja i heklanja.

 

RD: Često ističeš da je pletenje oblik relaksacije, koji ima gotovo terapijske učinke.

Iako sam plesti znala od malih nogu terapijske učinke pletenja iskusila sam mnogo kasnije.Suočena s teškom bolesti i nepreglednim boravcima u bolnici morala sam nekako razbistriti misli i sve staviti na svoje mjesto. Ništa ne pomaže kao ručni rad. Ritmičko ponavljanje pokreta smiruje otkucaje srca, spušta tlak. Osjećaj da se nešto stvara dok gubite tlo pod nogama itekako je koristan i pomaže.

RD: I onda je došla pandemija, mnogi su tijekom lockdowna otkrili tvoj youtube kanal, koji sad ima preko 16000 pratitelja.

U zadnjih par godina stvari su se itekako promijenile. Pandemija i boravak kod kuće, kao i izolacije pridonijele su da se pletenje popularizira. Što iz praktičnih razloga, tako i terapijskih. Jednostavnost i pristupačna cijena omogućili su svima da se okrenu ovom hvale vrijednom hobiju. Spora moda, održiva ekonomija i zero waste koncept života pretvorili su hobi naših baka u jednu modernu, cool aktivnost.

RD: Zahvaljujemo ti puno na vremenu i razgovoru, a naše čitatelje pozivamo da prate tvoju stranicu i Youtube kanal:

Youtube: Youtube kanal

Stranica Pletenje.net:

Početna

Facebook: Službena FB stranica

Instagram: Instagram stranica

Previous articleModrić odradio trening, zna se koji su igrači prvi kandidati za selidbu na tribine
Next articleReprezentativnom centru stradalo koljeno, Mršić traži drugu opciju!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here