Home Sport Riječankama i peta titula prvakinja!

Riječankama i peta titula prvakinja!

1043
0

Odbojkašice Rijeke KVIG treću godinu zaredom prvakinje su Hrvatske! Riječanke su svladale Vukovar u trećem susretu finala doigravanja, osiguravši peti naslov od samostalnosti Hrvatske i potvrdile po tko zna koji put da su istinski sportski ponos Rijeke, te da im s pravom pripada titula kraljica riječkog sporta. Jučerašnji naslov bio je samo šlag na tortu najuspješnije sezone u povijesti kluba, u kojoj je uz prvenstvo osvojena Interliga, Kup Hrvatske, te je ostvaren plasman među dvanaest najboljih ekipa u Ligi prvaka. Bolje nije moglo. Izabranice Igora Lovrinova ionako su proteklih godina jedina konstanta u riječkom sportu. Sinoćnji susret bio je nova potvrda apsolutne dominacije u hrvatskim okvirima u kojima Riječanke trenutno nemaju pravu konkurenciju bez obzira na to što su izgubile prvi set. Bilo je to dionica za zaborav čiji je gorak okus izbrisan u maestralnoj igri u nastavku susreta. Posebno impresivan bio je riječki blok koji je zadavao velike glavobolje gostujućim napadačicama. Iako sve igračice zaslužuju pohvale za igru, Ivana Miloš sinoć je još jednom pokazala zašto ju i trener Igor Lovrinov smatra glavnim osloncem ekipe. Ivana je odlično servirala i blokirala, te bila neumoljiva u napadu, odigrala je kapetanski kada je bilo najbitnije. Njezin primjer pratila je Ivana Kalebić s odličnim blokerskim učinkom. Marina Miletić, Paola Došen i Ana Grbac odradile su svoj dio zadatka na prijemu, a Ana Grbac i Elena Simić probudile su se u nastavku susreta kako finale ne bi prošlo i bez njihovog doprinosa. Priliku u prvom setu dobila je i Orieta Žužić.
Prijelomni trenutak susreta dogodio se u prvoj fazi druge dionice. Naime, nakon što su Vukovarke pomalo iznenađujuće, ali u potpunosti zasluženo osvojile prvi set, na otvaranju druge dionice uspješnim blokom Ivane Džamarije stekle su tri poena prednosti (6:3). Situacija je u tom trenutku bila zabrinjavajuća, osiguravateljice igrom nije odavale dojam da se mogu vratiti u susret pored razigranih gošći. I onda kao da je netko okrenuo prekidač, Marina Miletić je trima napadima donijela vodstvo 10:8, Ivana Miloš dodala je tri poena odličnim servisima što je bilo dovoljno za vodstvo 14:8. Zapravo, serija domaćina započela je kod zaostatka 6:8, a završila je na 16:8, čistih 10:0 koje su u tolikoj mjeri ohladile Vukovarke da se nisu uspjele oporaviti do kraja utakmice.
Riječanke su odličnu igru prenijele i u treću dionicu, Ivana Kalebić i Magda Maras bile su nezaustavljive u napadu i odlične u bloku i vrlo brzo na semaforu je svijetlilo devet poena prednosti (12:3). Ana Grbac odličnim kuhanjem nadmudrila je gostujući blok za prednost od deset poena na drugoj tehničkoj minuti odmora (16:6), a uspješni blokovi Grbac i Maras samo su dodatno utrljale sol na gostujuću ranu. Vukovarke su djelovale izgubljeno, neprepoznatljivo u odnosu na prvi set. Nada Vukovarki tinjala je do početka četvrte dionice, a domaće odbojkašice ugasile su serijom 6:1. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here