Mozaik

Riječki balet gostuje u Ljubljani s predstavom ‘Rossini Cards’

Riječki balet gostuje u Ljubljani s predstavom ‘Rossini Cards’

Festival Junij u Ljubljani obilježava svoju 10. godišnjicu, a da uveliča važnu obljetnicu pozvan je Balet HNK Ivana pl. Zajca koji će,s predstavom „Rossini Cards” slavnog koreografa Maura Bigonzettija na glazbu Gioachina Rossinija, nastupiti u subotu,  16. lipnja na ljubljanskom Kongresnom trgu u 21 sat.

Festival se održava u središtu Ljubljane od 8. do 21. lipnja, a okuplja vrhunska umjetnička ostvarenja s područja plesa, kazališta i glazbe.

Predstava „Rossini Cards” do sada je osvojila publiku u Europi i Sjevernoj Americi, a u Rijeci je premijerno izvedena 19. svibnja kada je oduševila i publiku „Zajca” upravo u godini obilježavanja 150. obljetnice smrti velikog talijanskog skladatelja Gioachina Rossinija.

U energičnoj živopisnoj predstavi „Rossini Cards”, osim snimaka dijelova Rossinijevih opera, poznati riječki pijanist Filip Fak uživo interpretira četiri Rossinijeve skladbe.

Osim publike, i kritika je bila oduševljena predstavom pa je Gloria Fabijanić Jelović o predstavi zapisala: „Pedeset dvije minute užitka gledanja i slušanja, pedeset dvije minute zadivljujuće uigranog riječkoga baletnog ansambla, koji je uložio veliki trud, volju, snagu i želju u ovu izvedbu, dovedenu do vrhunca plesnog izraza“, a Maja Đurinović: „Sve to je čisto, strasno i vješto izvedeno, s duhovitom iskrom i puno šarma“, dok Marija Živković zaključuje: „Uspjeh i omiljenost kako kod publike, tako i kod kritike ne trebaju čuditi, jer autor zadivljujućom svježinom, energičnošću i nepretencioznošću izraza – apstraktnog u gesti, a istovremeno dovoljno slikovitog u značenju – tematizira hedonistički pristup životu.“
Na ljubljanskoj otvorenoj sceni plesat će šesnaest plesača Baleta HNK Ivana pl. Zajca: Ricardo Campos Freire, Ksenija Duran Krutova, Shota Inoue, Marta Kanazir, Andrei Köteles, Nika Lilek, Maria del Mar Hernandez, Laura Orlić, Michele Pastorini, Daniele Romeo, Tea Rušin, Ali Tabbouch, Hélias Tur-Dorvault, Marta Voinea Čavrak, Anca Zgurić  i Svebor Zgurić.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

U Rijeci zasvijetlio prvi ‘ženski’ semafor!

spFebruary 20, 2019

FOTO: Kroz bajku do škole – oslikane stube Malika Tintilinića

spFebruary 18, 2019

Opatija spremna za najluđi vikend Pusta uz Balinjeradu, Maškarani klapski maraton i Lumberov tanac

spFebruary 18, 2019

Javna tribina: Važnost hrvatskog jezika u prevoditeljstvu

spFebruary 16, 2019

VIDEO: Autotrolej izgorio i na Grobničkoj balinjeradi!

spFebruary 16, 2019

Šarena rijeka mališana „obojila“ je Korzo

spFebruary 16, 2019

Utrka karetima i Fritulijada u Omišlju

spFebruary 16, 2019

Maškarice danas ‘okupiraju’ Korzo

spFebruary 15, 2019

Koncert za Valentinovo u Zajcu: Poklonite buket najljepših ljubavnih pjesama

spFebruary 13, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.