Mozaik

Riječki balet gostuje u Ljubljani s predstavom ‘Rossini Cards’

Riječki balet gostuje u Ljubljani s predstavom ‘Rossini Cards’

Festival Junij u Ljubljani obilježava svoju 10. godišnjicu, a da uveliča važnu obljetnicu pozvan je Balet HNK Ivana pl. Zajca koji će,s predstavom „Rossini Cards” slavnog koreografa Maura Bigonzettija na glazbu Gioachina Rossinija, nastupiti u subotu,  16. lipnja na ljubljanskom Kongresnom trgu u 21 sat.

Festival se održava u središtu Ljubljane od 8. do 21. lipnja, a okuplja vrhunska umjetnička ostvarenja s područja plesa, kazališta i glazbe.

Predstava „Rossini Cards” do sada je osvojila publiku u Europi i Sjevernoj Americi, a u Rijeci je premijerno izvedena 19. svibnja kada je oduševila i publiku „Zajca” upravo u godini obilježavanja 150. obljetnice smrti velikog talijanskog skladatelja Gioachina Rossinija.

U energičnoj živopisnoj predstavi „Rossini Cards”, osim snimaka dijelova Rossinijevih opera, poznati riječki pijanist Filip Fak uživo interpretira četiri Rossinijeve skladbe.

Osim publike, i kritika je bila oduševljena predstavom pa je Gloria Fabijanić Jelović o predstavi zapisala: „Pedeset dvije minute užitka gledanja i slušanja, pedeset dvije minute zadivljujuće uigranog riječkoga baletnog ansambla, koji je uložio veliki trud, volju, snagu i želju u ovu izvedbu, dovedenu do vrhunca plesnog izraza“, a Maja Đurinović: „Sve to je čisto, strasno i vješto izvedeno, s duhovitom iskrom i puno šarma“, dok Marija Živković zaključuje: „Uspjeh i omiljenost kako kod publike, tako i kod kritike ne trebaju čuditi, jer autor zadivljujućom svježinom, energičnošću i nepretencioznošću izraza – apstraktnog u gesti, a istovremeno dovoljno slikovitog u značenju – tematizira hedonistički pristup životu.“
Na ljubljanskoj otvorenoj sceni plesat će šesnaest plesača Baleta HNK Ivana pl. Zajca: Ricardo Campos Freire, Ksenija Duran Krutova, Shota Inoue, Marta Kanazir, Andrei Köteles, Nika Lilek, Maria del Mar Hernandez, Laura Orlić, Michele Pastorini, Daniele Romeo, Tea Rušin, Ali Tabbouch, Hélias Tur-Dorvault, Marta Voinea Čavrak, Anca Zgurić  i Svebor Zgurić.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

Riječkih obrtnici osigurali donaciju za dalje liječenje Maura Baraka

spApril 26, 2019

Predstavljanje romana ‘Riječki morski pas’ Szabolcsa Benedeka

spApril 25, 2019

Valamar objavio natječaj besplatnog ljetovanja za potrebitu djecu

spApril 24, 2019

Premijera talijanske drame: Crnohumorni ‘Effetto farfala/Efekt leptira’

spApril 24, 2019

Svjetski poznati DJ Darius Syorossian premijerno dolazi u Rijeku na Student Day Festival

spApril 24, 2019

Humanitarni koncert skupio 21.400 kuna za radnike 3.maja

spApril 24, 2019

Ovo će vas razonoditi!

spApril 23, 2019

Škoda u Rijeci snimila spot o sigurnosti biciklista, morate ga pogledati!

spApril 20, 2019

Salma Hayek i Samuel L. Jackson dolaze u Rijeku?

spApril 19, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.