Home Mozaik Riječki glazbenici sviraju u sjećanje na Robija Paulića

Riječki glazbenici sviraju u sjećanje na Robija Paulića

179
0

Dok su drugi godinama promišljali kako bi bilo korisno na jednom mjestu skupiti svu građu riječkog rocka, Robi je to i napravio, ostavivši nam u naslijeđe najcjelovitiji dokument gradske scene – tako je nedavno Zoran Žmirić opisao kolegu i prijatelja, prerano preminulog Roberta Paulića, neumornog promotora riječke glazbene scene. Upravo zato glazbena Rijeka od Robija se odlučila oprostiti onako kako bi i on želio – uz rock galamu i puno dobre glazbe, odnosno koncertom u Stereo dvorani, iduće srijede, 17. prosinca.
    – Robi Paulić je bio naš super kolega, godinama je sjajno vodio, ne moramo to posebno naglašavati, RiRock.com, portal koji je pažljivo pratio sve što se događalo na lokalnoj sceni, a surađivao je sa svima na jednak način, bez privilegiranja i »statusnog stanja«. Stoga smo odlučili organizirati koncert njemu u čast, kazao nam je uime organizatora Vlado Simčić Vava.
    Robiju u čast svirat će tako njegov »Metrobolik«, ali i »Paraf«, »Sinteza«, »Morso« kojem će se priključiti i Vava, potom »Urban & 4«, Neno Belan i »Fiumensi«, »Quasarr«, »My Buddy Moose«, a zabavu će, kao DJ, do ekstremnih granica pojačati Danijel Sorola.
    U sklopu humanitarnog projekta organizirana je i aukcija fotografija riječkih rock glazbenika čiji su autori bračni par Žmirić, Carmela i Zoran, a kupnjom svih 10 fotografija u ukupnom iznosu od pet tisuća kuna u akciju se uključio i Grad Rijeka.
    – Robert Paulić bio je snažni podupiratelj riječke glazbene scene i to je činio s mnogo entuzijazma i ljubavi. Njegovim odlaskom nedostaje jedna važna kap u životu našega grada. Stoga je ovaj humanitarni koncert njemu u čast i sjećanje, te kupovina fotografija, način kojim Rijeka pokazuje zahvalnost zbog svega čemu nas je Robi u svojoj neposrednosti i velikom žaru, naučio, stoji u dopisu Lee Stoiljković Medved iz Odnosa s medijima Grada Rijeke.
    Fotografije na kojima se nalaze Ivana Bartolović iz »Morsa«, Damir Urban, Zoran Štajduhar Zoff, Pavica Čabrijan iz »Parafa«, Damir Martinović Mrle, Vlado Simčić Vava, Davor Lukas Bajo, Meri Trošelj, Predrag Kraljević – Kralj i Elvis Stanić bit će postavljene u klubu »Palach«.
    Cijena ulaznica za koncert je 75 kuna i već se mogu u pretprodaji kupiti u Dallas Music Shopu, a cjelokupni prihod od prodanih karata, kao i iznos od prodaje fotografija, odlazi u dobre ruke, Robijevoj obitelji, supruzi Anamariji i sinu Vanji. Puno je onih koji će svirati u sjećanje na Robija pa koncert počinje točno u 20 sati. (novi list)

Previous articleU Vrsar s najjačim sastavom
Next articleDanas počinje EP u malim bazenima

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here