Home Vijesti Rijeka dobija dvije vitalne prometnice

Rijeka dobija dvije vitalne prometnice

958
3

Vožnja puževom brzinom riječkim gradskim cestama ove bi godine ipak mogla prijeći u kategoriju neke barem malo brže životinje. U 2009. godini trebala bi biti dovršena gradnja punog profila riječke obilaznice, jedne od najopterećenijih cesta u državi, a u promet će, nadamo se, biti puštena i cesta D 404 koja spaja centar Rijeke i istočni dio luke s istom tom obilaznicom.

Ta je cesta ovog tjedna konačno “zalijepljena” na gradsku mrežu prometnica na području Delte, no unatoč višegodišnjoj gradnji još nije dovršena. Sada, tvrde nadležni, slijedi nekoliko mjeseci intenzivne gradnje pa bi cesta, čiji je sastavni dio i dugi tunel ispod gradskog naselja Pećine, u prometu mogla biti u svibnju.

D 404 koju grade Hrvatske ceste u prometu je trebala biti odavno, no sve je zakočilo prepucavanje između državnih tvrtki Hrvatskih cesta, Hrvatskih željeznica i Luke oko komadića terena kojim prolazi prometnica.

Spomenimo i da ova cesta s gradskih prometnica uklanja kamione koji servisiraju luku.

Što se tiče obilaznice, nakon godina čekanja i moljakanja, država je konačno pokrenula nadogradnju i radovi idu po planu.

To znači da bi cesta u punom profilu trebala biti dovršena do kraja lipnja, točno pred početak špice turističke sezone. Prije toga, u promet će biti puštane njezine dionice, kako se koja dovrši, a cesta će dobiti i još jedno ulazno-izlazno čvorište na Rujevici. Uz ove dvije prometnice, i riječke gradske vlasti planiraju se u ovoj godini baciti na cestogradnju i realizirati tri ceste “teške” ukupno 34 milijuna kuna.

Gradit će se prva dionica ceste od Rujevice prema budućem deponiju na Marišćini, ona koja ide do Marinića. Napravit će se i kratka cesta u središtu grada, Ulica Ivana Pavla II., a konačno počinje i gradnja ceste od Zametskoga groblja prema Srdočima i Kastvu. (jutarnji.hr)

3 COMMENTS

  1. Koja sramota sa tom cestom D 404. Prije su si slovenci sagradili čitav sustav autocesta, neg mi jednu običnu cestu koja povezuje centar grada s vežicom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here