Home Vijesti Rijeka gora od Zadra ali Vrdoljak ne traži smjenu Obersnela

Rijeka gora od Zadra ali Vrdoljak ne traži smjenu Obersnela

658
0

U zadnjih mjesec dana za čak 500 posto porastao je broj zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata. ‘To je dokaz da smo napravili dobar i jednostavan zakon’, ustvrdio je ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak na današnjoj konferenciji za novinare.


Ivan Vrdoljak

U mjesec dana, od 15. rujna do 15. listopada, predano je 7.748 zahtjeva prema novom Zakonu o postupanju s bespravno sagrađenim zgradama. Dotadašnji mjesečni prosjek bio je 1.538 zahtjev, s tim da je ukupno u godinu dana, dok je vrijedio stari HDZ-ov zakon, predano 15.205 zahtjeva za legalizaciju.

Najveći porast broja zahtjeva u zadnjih mjesec dana zabilježen je u Zadarskoj županiji, za 1.610, Zagrebu, 987, i Splitsko-dalmatinskoj županiji, 620.

Po postotku izdanih rješenja, odnosno brzini rada županijskih i gradskih upravnih odjela, najbolji su Bjelovar s 37,64 posto riješenih predmeta i Krapina s 36,84 posto. Najsporije dozvole izdaju u Vodnjanu, gdje je od 264 zahtjeva riješeno samo njih tri, što je svega 1,14 posto, Novigradu s 1,72 posto, Rijeci s 1,85 posto i Zadarskoj županiji s 2,02 posto (Grad Zadar 5,03 posto).

Zanimljivo je da je ministar Vrdoljak nedavno pozvao građane Zadarske županije da smijene lokalnu HDZ-ovu vlast jer imaju najgore organiziran upravni odjel. Statistika pak pokazuje da to nije tako.

Na novinarski upit hoće li sad pozvati i građane Rijeke da smijene gradonačelnika Vojka Obersnela, ministar graditeljstva je pojasnio da je u Zadru predan najveći broj zahtjeva s naznakom da će taj broj i dalje snažno rasti.

‘U Zadru je najveća kritična masa zahtjeva, ukupno 5.202. Slijedi Zagreb s 3.063 pa Splitsko-dalmatinska županija s 2.151 zahtjevom. U Zadru će biti još tisuće i tisuće novih zahtjeva. Još prije šest mjeseci upozorio sam zadarskog župana da će biti problema i ništa nije napravljeno’, rekao je Vrdoljak.

Predložio je građanima da na skorim lokalnim izborima kao jedan od kriterija prilikom glasovanja uzmu brzinu i efikasnost svog lokalnog upravnog odjela.(tportal)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here