Home Najnovije Rijeka odbila ponudu Celtica za Alena Pamića

Rijeka odbila ponudu Celtica za Alena Pamića

307
0

Riječkim nogometnim krugovima jučer je prostrujila vijest da je Alen Pamić neposredno nakon utakmice s »Cibaliom« odletio u Glasgow na završne pregovore oko potpisivanja ugovora s čelnicima »Celtica«. Informacija je samo djelomično točna. Alen Pamić je jučer trenirao s nogometašima »Rijeke«, iako je vrlo lako mogao trenirati s igračima »Celtica«. Naime, skauti škotskog prvoligaša pratili su tijekom jesenskog dijela sezone igre mladog žminjskog veznjaka i istekom sezone stupili u kontakt s čelnicima »bijelih« uz pomoć zagrebačkog menadžera Danka Đikića. Na Kantridu je stigao dopis iz Glasgowa, odnosno upit o tome je li »Rijeka« spremna ući u pregovore o mogućem Pamićevu transferu ove zime, što su prema kazivanju direktora Marija Rubeše čelnici »bijelih« glatko odbili.
    – Procijenili smo da njegova prodaja u ovom trenutku ne dolazi u obzir. Ne, nije bilo govora o odšteti jer smo odmah u startu odbili bilo kakve razgovore o prodaji. Pamić je jedan od igrača na kojemu gradimo momčad za duže vrijeme i samim time bi bilo neozbiljno da već sada ulazimo u bilo kakve razgovore o prodaji. Da smo pristali, Pamić bi već jučer bio u Glasgowu na završnim razgovorima jer »Celtic« je doista pokazao velik interes za tim transferom koji su željeli brzo realizirati – kazao je direktor »bijelih« Mario Rubeša i iskoristio ovu odbijenicu da pojasni neke stvari oko mogućeg odlaska Anasa Sharbinija. – Moramo vrlo jasno reći da klubu nije u interesu prodaja Anasa Sharbinija, posebno ne pod svaku cijenu. Da nam je cilj prodaja, onda siguro ne bismo prije dva tjedna inicirali pregovore s njim oko poboljšanja i produljenja ugovora, iako mu važeći traje još godinu i pol dana. Uostalom, da nam je stalo do prodaje igrača, onda sigurno ne bismo bez razmišljanja odbili ući u pregovore s »Celticom« oko Pamića – objasnio je Rubeša, koji je nakon Alena Škore dogovorio još jedan raskid ugovora.
    Jučer je u direktorovu uredu bio Filip Tapalović, iskusni veznjak, od kojega se na Kantridi puno očekivalo. Trebao je biti lider momčadi na sredini terena, no jesenas je igrao malo, a i ono što je odigrao definitivno nije razini nekadašnjeg bundesligaškog igrača i povremenog hrvatskog reprezentativca. Tapalović se jednostavno rečeno nije uspio nametnuti u konkurenciji 19-godišnjeg Pamića i vrijednoga Landeke, a budući da nije doveden da bi pojačao konkurenciju na klupi za pričuve jasni su motivi najavljenog raskida ugovora s njim. Doduše, ova »cipelica« klub neće osjetnije stajati kao u slučaju Škore, jer su ljetos u klubu pametno sročili ugovornu obvezu koju su ponudili Tapaloviću.  ugovoru postoji klauzula da se može jednostrano raskinuti ako igrač ne odigra 50 posto utakmica, a budući da taj uvjet nije ispunjen, nema zapreka za raskidom ugovora. Tapalović više nije naš igrač, preostaje samo da mu isplatimo zaostatke i time formalno okončamo proceduru – rekao je direktor Rubeša.
    Budući da na Kantridi nisu previše zadovoljni s još nekolicinom igrača (Čagalj, Bodrušić…), postoji mogućnost da Tapalovićevim putem krenu još neki, ali do toga neće doći baš tako brzo.
    – To je to. Za sada. Kada stručni stožer napravi analizu jesenskog dijela sezone, onda ćemo vidjeti što i kako dalje, kako po pitanju daljnih igračkih odlazaka, tako i eventualnih dolazaka – rekao je Rubeša i pojasnio da mogućnost Đalovićeva povratka na Kantridu nije baš tako izgledna kako se čini.
    – Đalović je igrač pod ugovorom s »Rapidom«, dakle tek treba vidjeti postoji li mogućnost raskida. Međutim, prije nego što se ispitaju te opcije treba vidjeti kakvo je razmišljanje stručnog stožera, odnosno postoji li uopće potreba za dovođenjem takvog profila igrača – zaključio je prvi klupski operativac »bijelih«.  (Novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here