Home Najnovije Rijeka – Šibenik 0:1

Rijeka – Šibenik 0:1

1567
0

Zec nije pobjegao Riječanima, nije uspio realizirati ni udarac s bijele točke, ali Šibenčani su osvojili riječku utvrdu. U nastavku su sačuvali prednost stečenu pogotkom Spahića (38).  U prvom poluvremenu prva lopta upućena u okvir gola zatresla je mrežu. Onu domaću! Riječka obrana poznata je po tome da je ranjiva iz prekida. U 38. minuti Roglić je izveo slobodan udarac s dvadesetak metara, a Spahija je glavom lopti pronašao put do – radosti. Prethodno se pred vratarima nije mnogo toga događalo. Jedan promašaj Matka (33), sa šest metara, prodor Anasa po lijevoj strani i udarac u – brodogradilište 3. maj.

Šibenčani su lako kontrolirali igru do odmora. Posebno sredinu terena gdje su se Riječani gubili kao da su u nepoznatoj šumi bez kompasa. Razlog treba tražiti u sporoj igri i neobičnom rasporedu četvorice veznih igrača u kojem je Pamić igrao po desnoj strani (?). Malo je bilo lopti za napadače Matka i Ahmada Sharbinija. Umjesto pritiska, u riječkom sastavu kao da se uvukao strah… Razvučena momčad nije bila dovoljno agresivna.

Ofenzivnija Rijeka u nastavku, ali mnogo konfuzije. Ušao je Križman i u 52. nije realizirao prigodu utakmice. Sa pet metara iz prve pogodio je vratara. Bolje rečeno, Slavica je instinktivno reagirao. Istaknuo se šibenski vratar dva puta odbivši udarac Anasa Sharbinija iz slobodnog udarca sa 25 metara, a potom još jednu njegovu opaku loptu u 70. minuti. Opsada šibenskoga gola nije urodila plodom.

A onda je Zec u 77. minuti propustio realizirati jedanaesterac. Pogodio je prečku. Kazneni udarac čist kao suza, Križman je povukao Zeca.

Rubčić na klupi

Na klupi Rijeke nije bio bolesnog trenera Mladena Ivančića (upala pluća), momčad je vodio Stjepan Ostojić uveden u zapisnik, kao i obično, u rubrici – pomoćni trener. Ali na klupi se pojavio i sportski direktor Robert Rubčić – kao predstavnik kluba. Je li to nepovjerenje u stručni stožer?

RIJEKA – ŠIBENIK 0-1 (0-1)

RIJEKA: Radman 6, Ljubović 6, Cerić 5,5, Budicin 6 (od 71. Čagalj – ), Bodrušić 6, Štrok 5 (od 66. Fernandez 5), Pamić 5,5 (od 46. Križman 5), Landeka 5, Anas Sharbini 6, Ahmad Sharbini 5, Matko 5

ŠIBENIK: Slavica 6,5, Spahija 6,5, Kulušić 6,5, Raić 6 (od 45. Karadža 6), Celiščak 6, Roglić 6 (od 73. Kovač -), Milanović 6,5, Bulat 6, Alispahić 6, Rodić 6 , (od 86. Bonacin – ) Zec 5,5

Stadion Kantrida. Gledatelja 2.000

Sudac: Damir Batinić (Osijek) 7. Pomoćni suci: Novoselnik (Belišće), Pejić (Vukovar).

Strijelci: 0-1 Spahija (38)

Žuti karton: Ahmad Sharbini, Štrok, Fernandez (Rijeka), Alispahić, Spahija(Šibenik)

Igrač utakmice: Hrvoje Spahija

(Jutarnji list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here