Home Mozaik Rijeka u “Panama Papers”: Pariški kolektiv RYBN.ORG u Rijeci priprema zanimljivu jednodnevnu...

Rijeka u “Panama Papers”: Pariški kolektiv RYBN.ORG u Rijeci priprema zanimljivu jednodnevnu radionicu

545
0

Udruga Drugo more poziva sve zainteresirane da se prijave na radionicu Offshore Tour Operator, koju će  u petak 21. kolovoza od 10 do 15 sati voditi pariški istraživačko-umjetnički kolektiv RYBN.ORG.

Polaznici ove zanimljive radionice obilazit će riječke ulice u potrazi za lokalnim adresama vlasnika offshore tvrtki sa sjedištem u Rijeci, spomenutima u bazama podataka kao što je „Panama Papers“, koja je pak sinonim za veliku poreznu aferu koja je 2016. godine potresla svijet.

Radionica će biti na engleskom jeziku i predviđena je za maksimalno 15 polaznika, koji će poput GPS-om navođenih turista sa slušalicama u ušima i fotoaparatom u rukama šetati gradom, prikupljati fotografije i raditi bilješke o svojim doživljajima i iskustvima.

Polaznici se pozivaju da ponesu fotoaparat ili pametni telefon, kompas (ako ga imaju), bilježnicu i vlastite slušalice.

Prijave na radionicu potrebno je poslati e-mailom na adresu info@drugo-more.hr, i u poruci navesti svoje ime, prezime i broj mobitela.

Osnovan 1999. u Parizu kao kolektiv, RYBN.ORG provodi izvandisciplinarna istraživanja složenih odnosa između tehnologija i ekonomije. Njihovi su radovi izlagani na brojnim izložbama suvremene umjetnosti, uključujući: „Infosphäre“ (ZKM), „Nervöse System“ (HKW), „theGlobalContemporary“ (ZKM), „2062“ (la Gaîtélyrique), „StockOverflow“ (iMAL), „El ProcessoComo Paradigma“ (LABoral), „GutesBösesGeld (Kunsthalle Baden-Baden), „Requiem for a Bank“ (HMKV), „Media Mediums“ (Ygrec), „StockOverflow“ (iMAL), „l’espaceVirtuelduJeu de Paume“, CNAP; i na brojnim umjetničkim festivalima, kao što su: ISEA, Transmediale/CTM, PixelacheMalaupixel, NEMO, ElektraCellsbuttonArs Electronica.

Radionica se organizira u sklopu velike grupne izložbe Usijano more, koja se bavi novim oblicima rada i ekonomija vezanima uz more. Njemačka kustosica Inke Arns okupila je radove petnaest europskih i svjetskih umjetnika i kolektiva, među kojima su Aram Bartholl, UrsulaBieman, Lawrence Lek i HitoSteyerl, koju je ugledni časopis ArtReview proglasio najutjecajnijom osobom u svijetu umjetnosti 2017. godine.

 

Program radionice i izložbe je dio programskog pravca Dopolavoro projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, a uz Drugo more, suorganizator je i Goethe-Institut Kroatien.

 

Više o radionici doznajte na internetskoj stranici Drugog mora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here