Biznis

Sanader odgovarao o pogodovanju Ježiću

Sanader odgovarao o pogodovanju Ježiću

Bivši premijer Ivo Sanader dao je iskaz USKOK-u koji ga nakon mnogih korupcijskih afera sumnjiči i za milijunsko pogodovanje tvrtki Dioki Roberta Ježića. Njegova odvjetnica Jadranka Slovković izjavila je kako je Sanader opovrgnuo sve navode naloga o provođenju istrage i upozorio na određene nelogičnosti cijele konstrukcije. Nije željela otkriti više jer joj to brani Zakon o kaznenom postupku i tajnost istrage.

U sjedište USKOK-a u Gajevoj ulici Sanader i njegova odvjetnica došli su malo prije 10 sati. Kako je na predviđeno ispitivanje prošlog tjedna Sanader došao bez odvjetnika, USKOK mu je zaprijetio da će na današnjem ročištu svakako biti ispitan, čak i ako mu sud pritom bude prisiljen odrediti branitelja po službenoj dužnosti.

U istrazi za Dioki Sanader se sumnjiči da je zloporabio premijerski položaj i Diokiju omogućio struju po nižoj cijeni, a HEP-ovu Upravu naveo da Ježiću isplati zajam od 15 milijuna kuna. Zatim je, na JANAF-ovu štetu, Diokiju pokušao pribaviti nezakonitu dobit od 10 milijuna eura, a za sve je od Ježića navodno nagrađen luksuznim BMW-om vrijednim više od 4 milijuna kuna.

Sanaderu se već sudi zbog ratnog profiterstva, odnosno uzimanja provizije od Hypo banke sredinom 90-ih i primanja 10 milijuna eura mita od čelnika MOL-a za prepuštanje upravljačkih prava mađarskoj naftnoj kompaniji u Ini. Uskoro će biti poznat i datum suđenja u slučaju Fimi media pokrenutom zbog punjenja HDZ-ova crnog fonda novcem izvučenim iz državnih institucija i poduzeća. (HRT)

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biznis

More in Biznis

Ministar Horvat: Vlada ima dva potencijalna partnera za Uljanik i 3. maj

spDecember 13, 2018

Za vođenje stečaja Brodomaterijala potrošeno 71 milijun kuna!

spDecember 6, 2018

Izgradnja moderne tvornice peleta u Delnicama u završnoj fazi

spDecember 4, 2018

Debeljaku zabranili dolazak u 3. maj!

spNovember 20, 2018

U riječkoj luci pad prometa, a Koper zapošljava 800 radnika!

spNovember 18, 2018

AKCIJA: Dopunsko zdravstveno uz 30% popusta do 18. studenog!

spNovember 16, 2018

Ovaj brod će postati plutajući terminal ispred Omišlja, LNG Hrvatska odustala od kloriranja

spNovember 9, 2018

Konferencija ‘Sell me this pen’ na Ekonomskom fakultetu

spNovember 3, 2018

U Lenac stigao USNS Yuma

spNovember 1, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.