Home Biznis Sanader odgovarao o pogodovanju Ježiću

Sanader odgovarao o pogodovanju Ježiću

2176
0

Bivši premijer Ivo Sanader dao je iskaz USKOK-u koji ga nakon mnogih korupcijskih afera sumnjiči i za milijunsko pogodovanje tvrtki Dioki Roberta Ježića. Njegova odvjetnica Jadranka Slovković izjavila je kako je Sanader opovrgnuo sve navode naloga o provođenju istrage i upozorio na određene nelogičnosti cijele konstrukcije. Nije željela otkriti više jer joj to brani Zakon o kaznenom postupku i tajnost istrage.

U sjedište USKOK-a u Gajevoj ulici Sanader i njegova odvjetnica došli su malo prije 10 sati. Kako je na predviđeno ispitivanje prošlog tjedna Sanader došao bez odvjetnika, USKOK mu je zaprijetio da će na današnjem ročištu svakako biti ispitan, čak i ako mu sud pritom bude prisiljen odrediti branitelja po službenoj dužnosti.

U istrazi za Dioki Sanader se sumnjiči da je zloporabio premijerski položaj i Diokiju omogućio struju po nižoj cijeni, a HEP-ovu Upravu naveo da Ježiću isplati zajam od 15 milijuna kuna. Zatim je, na JANAF-ovu štetu, Diokiju pokušao pribaviti nezakonitu dobit od 10 milijuna eura, a za sve je od Ježića navodno nagrađen luksuznim BMW-om vrijednim više od 4 milijuna kuna.

Sanaderu se već sudi zbog ratnog profiterstva, odnosno uzimanja provizije od Hypo banke sredinom 90-ih i primanja 10 milijuna eura mita od čelnika MOL-a za prepuštanje upravljačkih prava mađarskoj naftnoj kompaniji u Ini. Uskoro će biti poznat i datum suđenja u slučaju Fimi media pokrenutom zbog punjenja HDZ-ova crnog fonda novcem izvučenim iz državnih institucija i poduzeća. (HRT)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here