Home Biznis Santiago u ponedjeljak kreće iz Uljanika, 3.maj u stečajnu masu mora uplatiti...

Santiago u ponedjeljak kreće iz Uljanika, 3.maj u stečajnu masu mora uplatiti 1,3 milijuna kuna!

1322
0

S Odborom vjerovnika Uljanik brodogradilišta dogovoreno je plaćanje troškova za “Santiago”, potvrdili su Novom listu jučer u “3. maju”. Doduše, teško da se to može nazvati dogovorom s obzirom na to da riječkom brodogradilištu ne preostaje ništa drugo do li platiti do zadnje lipe, uključujući i zatezne kamate na dospjele troškove koje su im za vez i skladištenje opreme za ovaj poluzavršeni tanker odlučili naplatiti u pulskom brodogradilištu. I pritom će “taksimetar” biti uključen praktički do posljednjeg sata u kojem će se ovaj brod konačno odvezati i otegliti prema Rijeci.

Potpisivanje sporazuma trebalo bi biti pitanje čiste tehnikalije, ali prethodno stečajni sudac Uljanik brodogradilišta u Pazinu još treba dati zeleno svjetlo. U “3. maju” misle da ne bi smjelo biti problema s obzirom na to što je i kako dogovoreno, no iskustvo ih je naučilo da se oko “Santiaga” stvar može u trenutku izokrenuti. Ipak, ne bude li opet iznenađenja, čim direktor “3. maja” Edi Kučan i stečajni upravitelj pulskog škvera Loris Rak potpišu sporazum kojim se regulira plaćanje troškova, a to bi moglo biti u ponedjeljak, brod bi istog trena mogao isploviti iz Pule.

Doduše, Puljani će na njemu i dalje imati zalog pomorskog privilegija kao osiguranje da će “3. maj” dug od vezarine platiti do svibnja iduće godine. Grube procjene kažu da će za “odmolavanje” ovog poluzavršenog tankera “3. maj” u stečajnu masu Uljanik brodogradilišta morati uplatiti oko 1,3 milijuna kuna, i to od kredita kojeg su dobili za pokretanje proizvodnje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here